Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Η οικογένεια Φωτόπουλου γέμισε το Καποδιστριακό

Κυριολεκτικά μια… μεγάλη οικογένεια είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αφού συνδέονται με κάθε είδους συγγένεια! Πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται ότι έχει ο Παναγιώτης Φωτόπουλος, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Προσωπικού και Δημοσίων Σχέσεων στο Καποδιστριακό.

Πληροφορίες τον θέλουν να έχει «βολέψει» στο ίδρυμα συγγενικά του πρόσωπα -από τον γιο του και τη νύφη του (Αθανάσιο Φωτόπουλο και Παναγιώτα Καφύρα) έως τα ανίψια του (!)- καθώς δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση ή τυχαίο γεγονός ότι έχουν καταλάβει όλοι τους θέσεις διοικητικού προσωπικού στο συγκεκριμένο ΑΕΙ.

Το θέμα της οικογενειοκρατίας είχε θίξει προσφάτως ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, κάνοντας λόγο για 1.279 διορισμούς εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και 313 περιπτώσεις διοικητικών υπαλλήλων με συνεπωνυμίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Φωτόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται να συγγενεύει με πολλούς διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος, τοποθετήθηκε ως εισηγητής στο τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο για τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα, το οποίο οριστικοποίησε τη μοριοδότηση των προς διαθεσιμότητα εργαζομένων.

Οπως φαίνεται, ο κ. Φωτόπουλος συνεργάζεται με… συνολικά εννέα ανίψια του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (από τη δική του μεριά, αλλά και της συζύγου του) και δύο από τις συζύγους των ανιψιών του. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «μεγάλο σόι» του κ. Φωτόπουλου ανήκει και ο Δημήτρης Σακκάτος (ανιψιός της συζύγου του). Πρόκειται για τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Καποδιστριακού, σε βάρος του οποίου έχουν διατυπωθεί πολλές καταγγελίες από τους συναδέλφους τους. Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι ενώ αρχικά ο κ. Σακκάτος τασσόταν υπέρ των κινητοποιήσεων, τις τελευταίες ημέρες άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να στήσει κάλπη για να σταματήσουν οι απεργίες.

Ο γενικός γραμματέας φέρεται ότι είναι συνάδελφος με τη σύζυγό του, η οποία φέρεται ότι απασχολείται στη Διεύθυνση Οικονομικών. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος και ο Ανδρέας Βορτελίνος, γιος του Φραγκίσκου Βορτελίνου, προέδρου της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ