Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Η οργανωμένη κοινωνική υπευθυνότητα ενισχύει την αξία της INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN έχει ενσωματώσει στη λειτουργική δομή και στρατηγική της την κοινωνική υπευθυνότητα, προσβλέποντας στην πρόσκτηση αξίας που παράγεται από τις σχετικές πρακτικές και συμπεριλαμβάνοντας στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις δραστηριότητές της ένα πολυδιάστατο σχέδιο ΕΚΕ. 

Με το σχέδιο αυτό, η εταιρεία προσεγγίζει ολιστικά το ζήτημα της υπευθυνότητας, όσον αφορά:

  • στη συμμόρφωση προς την κείμενη νομοθεσία και στην επιδίωξη της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της συμμετοχικότητας στη διακυβέρνηση
  • στην καινοτομία και τον επαγγελματισμό αναφορικά με τα ασφαλιστικά συστήματα, τα προγράμματα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες
  • στη διαχείριση της σχέσης με τους ασφαλισμένους, στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής πολιτικής
  • στις διαδικασίες, τα συστήματα διοίκησης της απόδοσης και ανταμοιβής, τις πολιτικές ευκαιριών, ανάπτυξης και παροχών για τους εργαζομένους
  • στη συνεισφορά στις πιο ευαίσθητες περιοχές της κοινωνικής ζωής (φροντίδα της υγείας, αντιμετώπιση κινδύνων, υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενίσχυση παιδείας και πολιτισμού, προστασία φυσικού περιβάλλοντος)
  • στην εφαρμογή πρακτικών διαχείρισης φυσικών πόρων και την εταιρική περιβαλλοντική συμπεριφορά. 

Η INTERAMERICAN έχει αναγνωρίσει πέντε κύριους άξονες-τομείς εταιρικής υπευθυνότητας, στη βάση των οποίων αναπτύσσει το πλάνο δράσεών της: της οικονομίας και διακυβέρνησης, των πελατών, των εργαζομένων, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Οι δεσμεύσεις, η στρατηγική και η διαχείριση της ΕΚΕ

Η εταιρεία έχει αναγνωρίσει ότι με τις ουσιαστικές δεσμεύσεις της για κοινωνική υπευθυνότητα, την ενσωμάτωση της ΕΚΕ στην εταιρική στρατηγική και την εφαρμογή της με ολιστική προσέγγιση στις εταιρικές δραστηριότητες και λειτουργίες, μπορεί να διαφυλάσσει την ακεραιότητά της ως προς τις εταιρικές αξίες που πρεσβεύει.

Με σκοπό την υλοποίηση της επιχειρηματικής υπευθυνότητας στη βάση διεθνώς αναγνωρισμένων αρχών και επιταγών, η INTERAMERICAN διαμορφώνει και επικαιροποιεί το στρατηγικό σχέδιό της για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών ΕΚΕ, το οποίο βασίζεται:

  • στην εναρμόνιση των σχετικών πρακτικών της με τις Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact) του ΟΗΕ
  • στην ευθυγράμμισή της με τα διεθνή πρότυπα αναφοράς για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Αειφόρο Ανάπτυξη (ISO 26000, AA 1000 και GRI-G3.1), καθώς και με τις Αρχές της Αειφόρου Ασφάλισης (Principles for Sustainable Insurance), που η εταιρεία έχει συνδιαμορφώσει και συνυπογράψει –η μοναδική ασφαλιστική από την Ελλάδα- ως μέλος του United Nations Environment Programme / Fianance Initiative.
  • στην ενίσχυση του διαλόγου και της αμφίδρομης επικοινωνίας με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και στην υποστήριξη της διάδοσης της ιδέας της ΕΚΕ
  • στη συνεχή οικονομική επένδυση σε πρωτοβουλίες ΕΚΕ, στην ανάπτυξη ανθρωπίνων πόρων κοινωνικής συνεισφοράς (ενεργών πολιτών-εθελοντών) και στην αξιοποίηση των υποδομών της για ενέργειες με κοινωνικό αντίκρισμα.

Μεταξύ των κορυφαίων ο Απολογισμός ΕΚΕ της INTERAMERICAN

H αξιολόγηση του συνόλου των εκδιδομένων στην Ελλάδα Απολογισμών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από την ερευνητική επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Εργαστήριο Επιχειρησιακής Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης), με έτος αναφοράς το 2012, ανέδειξε τον Απολογισμό της INTERAMERICAN στην 3η θέση της κατάταξης, μετά από ανάλυση με βάση τις οδηγίες Global Reporting Initiative (GRI) G3.1. Οι οδηγίες απαρτίζονται από 126 δείκτες–στοιχεία και η εταιρεία κάλυψε πλήρως 108 και μερικώς 17 δείκτες. Επίσης, ο Απολογισμός διακρίθηκε και στον φετινό θεσμό «Bravo -Διάλογος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», με 4 βραβεία

(Διακυβέρνησης, Ουσιαστικότητας, Αγοράς, Κοινωνίας) και συνολικά με το βραβείο του καλύτερου Απολογισμού.

Φωτογραφίες:

1: «Εθελοντές Ζωής» της INTERAMERICAN, συμμετέχουν συχνά σε πρωτοβουλίες κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας.

2: Τα παιδιά και τα δικαιώματά τους βρίσκονται στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος της INTERAMERICAN.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ