Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Η πύλη της κολάσεως!

Την πύλη της κολάσεως άνοιξε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, κατά τρόπο άφρονα, παρέδωσε και τυπικά χθες τη νύχτα τη χώρα μας στους ξένους δανειστές.

Το δημοψήφισμα θα γίνει (αν τελικά γίνει) στις 4 Δεκεμβρίου, με το καταστροφικό και εθνικά επικίνδυνο δίλημμα μεταξύ ευρώ και δραχμής, όπως του επέβαλαν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί. Στην πραγματικότητα, με αυτή τη μεθόδευση ο ελληνικός λαός καλείται (αν δεν μεσολαβήσουν στο μεταξύ άλλες εξελίξεις) να επιλέξει ποια μορφή χρεοκοπίας προτιμά. Δηλαδή εντός της ευρωζώνης, με τη συνεχή λήψη αδιέξοδων μέτρων εξαθλίωσης και διάλυσης της κοινωνίας, ή εκτός, με την επάνοδο στο εθνικό νόμισμα και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο κ. Παπανδρέου φέρνει από τις Κάννες αλυσίδες για την πλήρη υποδούλωση της Ελλάδας και ξεκινά όργιο τρομοκρατίας για να πετύχει τον σκοπό του. Από την άλλη πλευρά, όμως, αυτή η εξέλιξη σημαίνει και την ώρα ευθύνης για τους πατριώτες εντός και εκτός Βουλής, για ολόκληρο τον ελληνικό λαό που συνθλίβεται και πένεται.

Η παράδοση της χώρας συμπληρώθηκε από τις σκηνές εθνικής ντροπής που διαδραματίστηκαν στο περιθώριο της Συνόδου του G20. Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας κάλεσαν τον Γ. Παπανδρέου και του έδωσαν στυγνές διαταγές, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη συνέχεια απαξίωσαν να τον έχουν μαζί τους. Ο κ. Παπανδρέου, πραγματικό ράκος, έκανε αργότερα μερικές δηλώσεις μόνος του, λέγοντας με θράσος ότι πρόκειται για «θετική απόφαση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη». Σήμερα μάλιστα ο εξευτελισμός θα έχει συνέχεια, αφού προγραμματίστηκε μίνι σύνοδος της ευρωζώνης για την Ελλάδα, αλλά χωρίς καμία ελληνική παρουσία!

Οι δηλώσεις που έκαναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα η Μέρκελ και ο Σαρκοζί πάγωσαν την ελληνική κοινωνία. Τόνισαν αρκετές φορές ότι προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης είναι να ψηφιστούν και να επικυρωθούν προηγουμένως τα πάντα από την Ελλάδα. Η Ανγκελα Μέρκελ είπε χαρακτηριστικά ότι «η έκτη δόση μπορεί να πληρωθεί μόνον αν η Ελλάδα κυρώσει το σύνολο των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου» και έδωσε την εξήγηση ότι «το δημοψήφισμα αλλάζει το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε». Πάντως, επισήμανε, σε τρεις τουλάχιστον αναφορές της, ότι η απόφαση του κ. Παπανδρέου ήταν «μονομερής» και ότι δεν υπήρξε συνεννόηση με την Ευρώπη.

Ο Νικολά Σαρκοζί ανέφερε ότι το δημοψήφισμα είναι καθ’ όλα νόμιμο, αλλά «δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας. Το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν». «Η Ελλάδα θέλουμε να μείνει» συνέχισε «και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό. Οι Ελληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν την περιπέτειά τους μαζί μας ή όχι» είπε.


Τα ψέμματα του Ηγεμόνα (έναν χρόνο πριν) στη ΔΕΘ για τη λαϊκή εντολή

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης το 2010, έναν μόλις χρόνο πριν, συνειδητά έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό, υλοποιώντας βήμα βήμα το σχέδιό του για «εκτέλεση της χώρας».

Ο κ. Παπανδρέου σε ερώτηση γιατί δεν έθεσε το Μνημόνιο σε δημοψήφισμα απαντούσε ότι «κάτι τέτοιο θα έβαζε την Ελλάδα σε μια περιπέτεια για ένα προφανές όχι ερώτημα, αλλά και μια προφανή απάντηση» και πρόσθετε: «Εμείς αναλάβαμε την ευθύνη ως έχοντες τη λαϊκή εντολή, και ισχυρή λαϊκή εντολή, να βγάλουμε τη χώρα από την κατηφόρα, από τον κατήφορο που είχε πάρει η χώρα μας, χωρίς να βάλουμε τη χώρα σε μια νέα περιπέτεια». Τη δήλωση αυτή του πρωθυπουργού αποκαλύπτει ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Γρηγόρης Αποστολάκος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ο πρωθυπουργός είναι ανακόλουθος και επικίνδυνος.

Βάζει τη χώρα σε εθνικές περιπέτειες και οδηγεί τον ελληνικό λαό στην καταστροφή».

Την ίδια ώρα ο κλοιός σφίγγει για τον κ. Παπανδρέου, που με την κίνησή του έχει προκαλέσει την οργή των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, οι οποίοι θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε την Ελλάδα σαν… δαδί για να κάψει το ευρώ και την Ευρώπη στην πιο κρίσιμη στιγμή της Ενωσης.

Κυβερνητικά στελέχη τρέχουν ασθμαίνοντας να μαζέψουν τώρα τις αρχικές ημερομηνίες που έλεγαν για το δημοψήφισμα, αλλά και για το «διακύβευμα» αυτού.

Μέχρι χθες κάποιοι υπουργοί μιλούσαν για Ιανουάριο, ενώ άλλοι τοποθετούσαν τις κάλπες έως τον Μάρτιο.

Μετά το τράβηγμα των αυτιών τρέχουν για να προλάβουν και να κάνουν το δημοψήφισμα -πάντα με το ερωτηματικό αν βρουν τους 151 βουλευτές που θα πρέπει να το εγκρίνουν- μεταξύ των ημερομηνιών 4 και 11 Δεκεμβρίου. Τα σενάρια «εξωτερικού» ανέφεραν τρεις εκδοχές: Η πρώτη μιλούσε για ακύρωση του δημοψηφίσματος, η δεύτερη για πάγωμα επ’ αόριστον και η τρίτη για επίσπευσή του, χωρίς όμως να περιέχεται σε αυτό ερώτημα για την έγκριση της δανειακής σύμβασης.

Την υποκρισία του ΠΑΣΟΚ καταγράφει ανάγλυφα το non paper που μοίρασε στους βουλευτές του με τίτλο «Ερωτοαπαντήσεις για το Δημοψήφισμα». Καταγράφουμε μερικά από τα πράσινα ά-λογα (χωρίς λογική) επιχειρήματα:

1. Γιατί λένε όχι σε εκλογές: Γιατί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. (Αυτό το λέει το ΠΑΣΟΚ που σχεδόν ποτέ δεν το τήρησε και απείλησε να μην ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάμε σε εκλογές το 2009).

2. Στο ερώτημα τι θα γίνει αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, η… προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ γράφει πολλά, αλλά καμία απάντηση.

3. Για το ποιο θα είναι το ερώτημα αναφέρει ότι θα είναι η δανειακή σύμβαση (που τώρα τρέχουν να το μαζέψουν. Ψέμα στο ψέμα δηλαδή).

Διχασμένες είναι οι εκδοχές και για την 6η δόση, που υποτίθεται ήταν διασφαλισμένη, αλλά πλέον βρίσκεται στον αέρα, καθώς το ΔΝΤ διαφωνεί με την εκταμίευσή της. Υπουργοί (όπως ο Ραγκούσης), βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ τάσσονταν με το να γίνει το δημοψήφισμα αφού εισπραχθεί η 6η δόση, κάτι όμως που πλέον είναι έωλο και δείχνει την ανυπαρξία σχεδιασμού της κυβέρνησης. «Λόρδοι» και «μιλέδη» του ΠΑΣΟΚ (Γ. Ραγκούσης, Α. Λοβέρδος και Αννα Διαμαντοπούλου) επέμεναν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Nίκος Ελευθερόγλου


Ν.Δ.: Το μόνο πρόβλημα ο Παπανδρέου

«Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία. Είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει» τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε:

«Παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Τόσο οι δικές του δηλώσεις όσο και της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί αποκάλυψαν ότι ο κ. Παπανδρέου τούς παρουσίασε ότι στην Ελλάδα υπάρχει δήθεν αμφισβήτηση για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και τη ζώνη του ευρώ. Τέτοιο πρόβλημα είναι προφανές ότι δεν υπάρχει και πάει να το δημιουργήσει -ξαφνικά με άθλια παραπληροφόρηση- ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, ενός ανθρώπου που τολμά να αμφισβητεί την κεντρική εθνική στρατηγική επιλογή της ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής της χώρας. Επιλογή που χάραξε και μπορεί πλέον μόνον αυτή να εγγυάται, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει!»

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ