Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Η ΡΑΕ εξέδωσε συγκριτικούς πίνακες τιμολογίων οκτώ παρόχων ρεύματος

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Συγκριτικούς πίνακες με τις χρεώσεις για τετραμηνιαίους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των προμηθευτών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην αγορά εξέδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ύστερα από την ανακοίνωση των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, 25 Ιουλίου 2014.
Η Αρχή εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων ρεύματος, και ιδίως αυτών που μπήκαν πρόσφατα στη ζωή των Ελλήνων καταναλωτών, δημοσιοποιώντας αναλυτικό οδηγό για το πόσο θα πληρώσουμε για ρεύμα ανάλογα με την κατανάλωση.

Η επικαιροποιημένη εκτίμηση του τετραμηνιαίου λογαριασμού οικιακών καταναλωτών και μικρών εμπορικών / βιομηχανικών πελατών για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έγινε βάσει των δημοσιευμένων τιμολογίων των οκτώ εταιριών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που δραστηριοποιούνται σήμερα στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού (ΔΕΗ, Elpedison, Ηρων Θερμοηλεκτρική, Green, Watt & Volt, Volterra, Protergia, NRG Trading House).
Σημειώνεται ότι οι τιμές που παραθέτει η ΡΑΕ περιλαμβάνουν όλες τις χρεώσεις οι οποίες αφορούν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός φόρων (ΔΕΤΕ, ΕΦΚ, ΦΠΑ) και χρεώσεων υπέρ τρίτων (ΤΑΠ, δημοτικοί φόροι, ΝΕΡΙΤ).
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, η ΡΑΕ συστήνει στους καταναλωτές να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα κάθε προμηθευτή, προκειμένου να ενημερωθούν για τους ισχύοντες όρους προμήθειας, για τυχόν ρήτρες οι οποίες περιλαμβάνονται στις ισχύουσες χρεώσεις προμήθειας, καθώς και για τις επιμέρους εκπτωτικές πολιτικές που δύνανται να προσφέρονται.

Ειδικά για τις περιπτώσεις όπου οι προσφερόμενοι όροι προμήθειας περιλαμβάνουν ή δύναται να περιλαμβάνουν ρήτρες αναπροσαρμογής χρεώσεων προμήθειας, επιπλέον των σταθερών χρεώσεων οι οποίες αποτυπώνονται με σαφήνεια στους τιμοκαταλόγους των εταιριών, η ΡΑΕ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην προσεκτική και κατά το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωσή τους σχετικά με τους όρους αυτούς και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επιδράσουν στους λογαριασμούς κατανάλωσής τους.

Παραδείγματα τέτοιων ρητρών είναι οι εξής:
(α) Ρήτρα Αναπροσαρμογής Οριακής Τιμής Συστήματος (ΟΤΣ).
(β) Ρήτρα Αναπροσαρμογής Λογαριασμών Προσαυξήσεων 2 και 3 (ΛΠ-2, ΛΠ-3).
(γ) Ρήτρα Μεταβατικού Μηχανισμού Διασφάλισης Επαρκούς Ισχύος (ΜΜΔΕΙ) κ.ά.
Οι πίνακες με τις χρεώσεις των προμηθευτών βρίσκονται στην εξής διεύθυνση: http://www.rae.gr/site/categories_new/electricity/market/supply/invoice/info.csp.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αίτηση για τα κλεμμένα αναδρομικά στον ΕΦΚΑ

Πρέπει να την καταθέσουν όλοι οι συνταξιούχοι Η «δημοκρατία» δημοσιεύει για τους αναγνώστες της την αίτηση θεραπείας την οποία θα πρέπει να καταθέσουν εντός διμήνου...

Η μεγάλη ελληνική υποχώρηση από την εθνική (της) κυριαρχία!

Μητσοτάκης - Παναγιωτόπουλος (από το βήμα της Βουλής) απεμπόλησαν το αναφαίρετο δικαίωμα για επέκταση στα 12 μίλια Είναι πλέον γεγονός η μεγάλη υποχώρηση της Ελλάδας...

Αισιοδοξία για το εμβόλιο της ASTRAZENECA – Αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικίες

Καλά νέα από την Οξφόρδη Αισιόδοξα νέα φτάνουν από τα εργαστήρια του πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναφορικά με το πειραματικό εμβόλιο της AstraZeneca Plc, καθώς, όπως...

Συναγερμός! Ο Βουλευτής Σταύρος Κελέτσης βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο βουλευτής Εβρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Κελέτσης, αποτελώντας έτσι το δεύτερο κρούσμα εντός της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά τον...

Η ντροπή της Ελλάδας! Η Γιάννα προσκαλεσε τον Ερντογάν για το 1821

Επικίνδυνο πολιτικό παιχνίδι με τρικλοποδιά στο ΥΠΕΞ Έχουν περάσει μόλις λίγες ώρες που γράφτηκε -χωρίς διάψευση- η εξωφρενική πληροφορία και οι αρμόδιοι κάνουν ακόμα -κατά...