Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Η σχολή «έδεσε» στο Αργος

Εχοντας στα χέρια του την έγγραφη επιβεβαίωση του προέδρου του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) για τη μεταστέγαση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων στο Αργος, ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα.

Μια κίνηση που θα «δέσει» τη σχολή στο Αργος. Πρόκειται για την ανέγερση κτιρίου σε οικόπεδο επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, στο οποίο θα στεγαστεί η σχολή, αλλά και πνευματικό κέντρο. Εννοείται ότι με μια τέτοια εξέλιξη η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων θα βάλει οριστικά «άγκυρα» στο Αργος, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εκτός από την άμεση θετική επίδραση στην τοπική οικονομία και κοινωνία, εξυπηρετούνται έμμεσα και τα σχέδια της δημοτικής αρχής για καθιέρωση του Αργους ως σταθμού επισκεπτών με την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του τόπου.

Για το αρχικό, μεταβατικό στάδιο ο δήμος έχει προτείνει στον ΟΤΕΚ την εγκατάσταση της σχολής στους ακόλουθους χώρους: Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο (υπόγειο και 1ος όροφος), τμήμα των Στρατώνων Καποδίστρια και Μπουσουλοπούλειο (αμφιθέατρο, αίθουσες συλλόγου καθηγητών).

Οι προτεινόμενοι χώροι έχουν γίνει δεκτοί από τη διοίκηση του ΟΤΕΚ, συνεπώς ξεκινούν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την έναρξη λειτουργίας της σχολής στο Αργος από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ως τώρα στέγαση της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων σε ξενοδοχείο του Τολού τα μισθώματα ξεπερνούσαν τα 100.000 ευρώ ετησίως. Μια δαπάνη που καθιστούσε ανέφικτη τη συνέχιση της λειτουργίας της, μετά και τις δραματικές μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων.

Εξάλλου, το δημοτικό συμβούλιο Αργους – Μυκηνών στην τελευταία συνεδρίασή του έλαβε απόφαση για κατεδάφιση κτισμάτων του πρώην γαλακτοκομικού συνεταιρισμού, προκειμένου να ανεγερθεί κλειστό γυμναστήριο, 1.500 – 1.800 θέσεων, για αθλήματα σάλας και να διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η διαμόρφωση φακέλου-πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα «πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες – νέο πρότυπο ανάπτυξης». Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά οικισμούς κάτω των 1.000 κατοίκων και προβλέπει αναπτυξιακές παρεμβάσεις κυρίως ενεργειακού χαρακτήρα.

Δημήτρης Κυριακόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ