Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Η τελευταία «ζαριά» του Παπανδρέου!

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Βλέποντας τι τους περιμένει, οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε διάφορα σενάρια επιβίωσης που καταστρώνουν, με πρώτο τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, που γύρισε έτοιμος να πάρει τη ρεβάνς από τους δελφίνους.

Με τη συμπεριφορά του από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έδειξε ότι θέλει να παραμείνει γαντζωμένος στην αρχηγία όσο μπορεί περισσότερο και να κάνει κρύα ντους στους εσωκομματικούς αντιπάλους του.

Χθες έβαλε στο παιχνίδι και τους κυβερνητικούς «λαγούς» του, που βγήκαν και ανακοίνωσαν αντ’ αυτού τις προθέσεις του να παραμείνει όσο καιρό μπορεί περισσότερο.

Την ίδια ώρα οι βουλευτές του αποδοκιμάζονται ακόμη και όταν συγκεντρώνονται για ένα ποτό, ενώ νιώθουν ασφάλεια μόνο στα τηλεοπτικά κανάλια και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπου εκτοξεύουν πυραύλους εδάφους-εδάφους στον εσωκομματικό εμφύλιο.

Η κορύφωση του δράματος αναμένεται στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος που ξεκινά σήμερα στις 13.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με την ομιλία του γραμματέα του Μ. Καρχιμάκη. Ακολουθεί η ομιλία του Γ. Παπανδρέου και οι τοποθετήσεις των μελών του, που θα ολοκληρωθούν αύριο.


Οι επτά «πράσινοι» λαγοί που παλεύουν να κρατήσουν έδρες και χαρτοφυλάκια!

Οι «λαγοί» του παπανδρεϊσμού βγήκαν από το… λαγούμι τους και να διασώσουν από τη μια την έδρα τους και από την άλλη τα χαρτοφυλάκιά τους.

Λίγες ώρες προτού συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή τους ζήτησαν η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου να εξαντλήσει την κοινοβουλευτική θητεία της, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση, και να «παγώσουν» οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ. Πέντε υφυπουργοί και δύο αναπληρωτές υπουργοί, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονα, όλοι του παπανδρεϊκού μπλοκ, ζητούν επί της ουσίας να ακυρωθεί η συμφωνία των αρχηγών που έγινε παρουσία του κ. Παπούλια, για να διασωθούν πολιτικά.

Οπως ισχυρίζονται, «στην παρούσα φάση είναι ανάγκη η χώρα να προχωρήσει με την κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης στην υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών για να μπει η χώρα σε πορεία ανάκαμψης», επιφυλάσσοντας θέση «θεματοφύλακα» στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα αναγνωρίζουν το δικαίωμα ανασχηματισμού στον πρωθυπουργό, ενώ αφήνουν αιχμές κατά συναδέλφων τους, μιλώντας για «κεντρικό πολιτικό προσωπικό που έχει ιστορικές ευθύνες για την κατάρρευση» και τώρα «ανασκουμπώνεται και ισχυρίζεται ότι έχει ξανά τη λύση». Για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ οι Γ. Δριβελέγκας, Μ. Μπόλαρης, Θ. Μωραΐτης, Σ. Ξυνίδης, Μ. Οθωνας, Γ. Πεταλωτής και Φ. Σαχινίδης ζητούν η διαδικασία να ξεκινήσει μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, όπως προβλέπει το καταστατικό.

«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε με τη δαμόκλειο σπάθη του χρόνου» είπε για την κυβέρνηση και η Αννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας να δοθεί στην κυβέρνηση ο απαραίτητος χρόνος για να πετύχει στο έργο της.


Υπόκλιση στον Κάρολο Παπούλια που τον κρατάει ακόμα ζωντανό!

Γύρισε από τις χειμερινές διακοπές του ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν μπορούσε να μην ευχηθεί από κοντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, στον οποίο τόσα οφείλει για τη στήριξη που του έχει προσφέρει απλόχερα.

Ο τέως πρωθυπουργός από τη μεριά του έδειξε σαν να μην έχει καταλάβει τίποτε από όσα συμβαίνουν γύρω του και επανήλθε στο γνώριμο μοτίβο του περί ανάγκης ειλικρινούς στήριξης της κυβέρνησης από όλα τα κόμματα που τη στηρίζουν, εν όψει της κρίσιμης μάχης που δίνει η χώρα τις επόμενες εβδομάδες, ώσπου «να κλειδώσει» η συμφωνία του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για τις αποφάσεις του για το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Παπανδρέου μιλούσε για έναν διαρκή αγώνα, ως το κλείδωμα της ιστορικής συμφωνίας που θα άρει πολύ σημαντικό βάρος από τον ελληνικό λαό, θα δημιουργήσει τις βάσεις για κοινωνική συνοχή και αντιμετώπιση των προβλημάτων των αδυνάμων και θα δώσει προοπτική στη χώρα για βιώσιμη ανάπτυξη και ανταγωνιστική οικονομία, ο κ. Παπούλιας τού απάντησε ότι «είναι πολύ σημαντικά αυτά και θα είναι ενδιαφέροντα αυτά που θα συζητήσουμε».

Ο κ. Παπανδρέου πάντως, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, μίλησε για την ανάγκη στενής συνεργασίας προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων. Επανέλαβε δε για άλλη μια φορά τη γνωστή «καραμέλα» περί διαφάνειας και νέου αναπτυξιακού προτύπου, που θα φέρει δουλειές, προφανώς εκείνες που στέρησε από την αγορά η διακυβέρνησή του.


Ραγκούσης κατά Βενιζέλου και Διαμαντοπούλουγια νέο κόμμα!

Στο άρμα όσων ζητούν εκλογή αρχηγού από τη βάση, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, πιθανώς στις αρχές Μαρτίου ή νωρίτερα -και πριν από τις εθνικές εκλογές-, προστέθηκε χθες ο Γ. Ραγκούσης.

Τάχθηκε υπέρ της τήρησης του καταστατικού του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να θέσει καν σε ψηφοφορία κάτι τέτοιο» και επιφυλάχθηκε για το τι θα κάνει σε περίπτωση μη τήρησής του. «Το ΠΑΣΟΚ που φοβάται τους πολίτες ή προσπαθεί να αποφύγει την κρίση τους καλύτερα να μην υπάρχει» είπε, αφήνοντας αιχμές κατά όσων προτείνουν μη τήρηση του καταστατικού. Στην πραγματικότητα φωτογράφισε την πλευρά Βενιζέλου, χωρίς πάντως να την κατονομάσει. Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος, αποκρίθηκε ότι «έχει τοποθετηθεί». Αφού, τέλος, χαρακτήρισε «εθνικούς στόχους» αυτούς της κυβέρνησης Παπαδήμου, βρήκε «ασυμβίβαστη» τη θέση υπουργού με εκείνη του υποψήφιου προέδρου ΠΑΣΟΚ και επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη διαλυμένη «τρόικα εσωτερικού» σημειώνοντας ότι στη σχέση των τριών «ό,τι ίσχυε ισχύει».

Στην ανάγκη αποτελεσματικής λειτουργίας της κυβέρνησης επέμεινε και η Αννα Διαμαντοπούλου, καθώς τώρα θυμήθηκε ότι «πάνω από όλα είναι η πατρίδα». Επέμεινε στην πρότασή της για «ανακωχή» ως την ψήφιση της δανειακής σύμβασης για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε πάντως ότι «στις εκλογές πρέπει να πάμε με άλλη ηγεσία», ζητώντας υπευθυνότητα από όλους. Ερωτηθείσα για τυχόν δική της υποψηφιότητα, είπε ότι «δεν γίνεται να είναι όλοι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.

Εν τω μεταξύ, τη διεξαγωγή συνεδρίου πριν από την εκλογή αρχηγού προτίθεται να εισηγηθεί ο Θ. Πάγκαλος, που θέλει πάντως εκλογή από τη βάση πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Τη στήριξή της στον Ευ. Βενιζέλο εξέφρασε χθες η Σούλα Μερεντίτη, ενώ με «άδειο πουκάμισο» παρομοίασε το ΠΑΣΟΚ η Αννα Νταλάρα. Αλλη πολιτική, από αυτή των Μέρκελ – Σαρκοζί, ζήτησε ο Στ. Τζουμάκας.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι αριστεροί δεν έχουν ιερό και όσιο!

Ενόχλησαν συριζαίους και Γιάνη τα στρατιωτικά, θρησκευτικά σύμβολα που προβλήθηκαν στη Βουλή Δείχνοντας γι' άλλη μια φορά ότι δεν έχουν ιερό και όσιο, όπως λέει...

Υπαίθριο νοσοκομείο εκστρατείας στήνουν στη Θεσσαλονίκη

Επιστρατεύονται αντίσκηνα και κοντέινερ για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες νοσηλείας Στα όριά τους βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, λόγω της σφοδρότητας με την οποία...

Η ώρα των απολογιών για τους 12 απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Ο επιχειρηματίας στους δικαστές: «Γι’ αυτούς που έχουν μεταμεληθεί, δείξετε επιείκεια» Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για την απαγωγή του 56χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη,...

Έκλεψαν τα παπούτσια και την ολυμπιακή δάδα του Τσαπατάκη

Θύμα διάρρηξης στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη έπεσε ο Ελληνας παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης. Ο ίδιος, με ένα Instagram story του, αποκάλυψε πως...

«Ελλάδα 2021» και η οργάνωση της συλλογικής μνήμης

Η καθ' όλα θεμιτή πρωτοβουλία εκ μέρους της Πολιτείας για τη διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική...