Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

ΙΧ: Κατέθεσαν πινακίδες κι άλλοι 60.000 ιδιοκτήτες

Ξεπερνούν τις 60.000 οι δηλώσεις ακινησίας και οι καταθέσεις πινακίδων Ι.Χ αυτοκινήτων στις ΔΟΥ που έγιναν φέτος, ενώ συνολικά υπολογίζεται ότι τα οχήματα των οποίων οι κάτοχοι έχουν παραδώσει τις πινακίδες έχουν φτάσει πλέον το 1.200.000!

Τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης και οι εξωφρενικοί φόροι πολυτελούς διαβίωσης εξακολουθούν να επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες με υπέρογκα χαράτσια, τα οποία αδυνατούν να εξοφλήσουν λόγω της εισοδηματικής αφαίμαξης που έχουν ήδη υποστεί τα τελευταία έξι χρόνια με την εφαρμογή των καταστροφικών Μνημονίων.

Ο συνολικός αριθμός των αυτοκινήτων σε ακινησία μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς οι αλλαγές που έγιναν πρόσφατα στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν κίνητρα για την επανακυκλοφορία ακινητοποιημένων οχημάτων.
Οσοι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 δηλώνοντας «ακινησία», θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελείας για το έτος 2016.

Ο φορολογούμενος που ενδιαφέρεται να υποβάλει δήλωση «ακινησίας» και να καταθέσει τις πινακίδες του Ι.Χ. αυτοκινήτου του στη ΔΟΥ οφείλει να προσκομίσει τα κάτωθι:

α) Αδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

β) Πινακίδες κυκλοφορίας.

γ) Φωτοτυπία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού του 2015.

δ) Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015.

ε) Αντίγραφο του εντύπου Ε9, από το οποίο προκύπτει ότι (ο φορολογούμενος) έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του. Αν το Ε9 δεν περιλαμβάνει θέση στάθμευσης, θα πρέπει να προσκομιστεί μισθωτήριο συμβόλαιο για μία θέση πάρκινγκ.

στ) Αστυνομική ταυτότητα.

Στ. Κράλογλου


{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ