Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Ηχηρή φωνή από Καραμανλή υπέρ Σαμαρά!

O Κώστας Καραμανλής επιβεβαίωσε ότι αποτελεί τη φωνή της παράταξης. Χθες με δήλωσή του έστειλε το μήνυμα στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους αλλά και στους πολίτες, που το 2004 τού έδωσαν τη μεγάλη νίκη· τους ζήτησε να δώσουν τη μεγαλύτερη στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά και στη Ν.Δ. ώστε να διασφαλιστεί πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα.

Με την παρέμβασή του παράλληλα έκανε αυτό που ζητούσε εδώ και καιρό από τους συνεργάτες και πολιτικούς του φίλους: «Να βάλουν πλάτη» στον αγώνα που δίνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Ο ίδιος έκανε πλέον δημόσια πράξη αυτό που έλεγε στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που είχε με αρκετά στελέχη της Κεντροδεξιάς· ότι αυτήν την ώρα το κρίσιμο για τον τόπο και την παράταξη είναι να ενισχυθούν η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς· να υπάρξει την επομένη των εκλογών ισχυρή κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαίο ότι η χθεσινή γραπτή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε πανικό στην Ιπποκράτους αλλά και σε άλλα κόμματα, που είχαν επενδύσει σε διαρροές επιχειρώντας να «χτίσουν» παραπολιτική πάνω στη σιωπή του κ. Καραμανλή.

Ο Κώστας Καραμανλής, ως οπαδός της «καραμανλικής σχολής», έντυσε τον χρησμό του με το διακύβευμα που υπάρχει στις εκλογές της 6ης Μαΐου για τη χώρα. Και αυτό είναι να διασφαλιστεί «η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα» με «ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας».

Αναλυτικά ο κ. Καραμανλής δήλωσε:

«Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική, που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης.

Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας.

Διαφορετικά, η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά.

Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας.

Οσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».

Να σημειώσουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός την Κυριακή στο Ζάππειο, κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. για την οικονομία, μπροστά στις κάμερες και στους φωτογράφους είχε θερμό εναγκαλισμό με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, κάτι που είχε επαναληφθεί και το πρωί της Δευτέρας, στο ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Φιλοθέη.

Η Ιπποκράτους, βλέποντας ότι η χθεσινή δήλωση του κ. Καραμανλή ενισχύει τον κ. Σαμαρά, έβγαλε την εκπρόσωπο του κόμματος Φώφη Γεννηματά στη γραμμή του Γιώργου Παπανδρέου. Χρησιμοποίησε τους ισχυρισμούς του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο, ως επιχειρήματα, επιβεβαιώνοντας τη διγλωσσία και την υποκρισία του συστήματος Βενιζέλου.

Εριξε τις μάσκες του δήθεν μετανιωμένου ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας ότι δεν έχει κάνει αυτοκριτική ούτε για την υφαρπαγή της ψήφου των Ελλήνων το 2009 με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» ούτε για τα τεχνάσματα με το έλλειμμα, που οδήγησαν τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ και της τρόικας.

Είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά: «Ο κ. Καραμανλής έσπασε τη σιωπή του. Μίλησε για πρώτη φορά από το 2009. Θυμήθηκε να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία. Ξέχασε όμως τις ευθύνες της διακυβέρνησης του τόπου από την παράταξή του».

Νίκος Ελευθερόγλου


Και επίσκεψη στα «γαλάζια» γραφεία της Θεσσαλονίκης 5,5 χρόνια μετά!

Ενα δεύτερο σαφές μήνυμα στήριξης προς τον Αντώνη Σαμαρά μετά τη χτεσινή δήλωση αποτελεί η σημερινή επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στα γραφεία της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, της πόλης όπου εκλέγεται βουλευτής από το 1989.

Ο πρώην πρωθυπουργός, με μια συμβολική κίνηση που δείχνει τον σεβασμό του προς τον κομματικό μηχανισμό και τα στελέχη που τον στήριξαν και τον ανέδειξαν τόσα χρόνια σε βουλευτή Θεσσαλονίκης, πρόεδρο της Ν.Δ. και πρωθυπουργό της χώρας, «βάζει πλάτη» στον δύσκολο προεκλογικό αγώνα που δίνει η Ν.Δ., αλλά και στηρίζει με σαφήνεια τον διάδοχό του στην ηγεσία του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έφτασε χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παραμείνει για μερικές ημέρες, θα περάσει την πόρτα των κομματικών γραφείων της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης ύστερα από σχεδόν πεντέμισι χρόνια, καθώς η τελευταία του παρουσία εκεί χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2006.

Η επίσκεψη του κ. Καραμανλή είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στις 11 το πρωί. Κατά την παραμονή του στα γραφεία του κόμματος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Διοικούσας Δημήτρη Τσάμη, με τον οποίο γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και με άλλα στελέχη του κόμματος, που προβλέπεται να δώσουν μαζικά το «παρών» στα γραφεία του κόμματος. Φυσικά παρόντες θα είναι και οι βουλευτές του νομού, η πλειονότητα των οποίων εκλέχτηκε στη Βουλή επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή, οι υποψήφιοι βουλευτές, πολλοί από τους οποίους γνωρίζουν προσωπικά τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Επίσης, στα γραφεία της Ν.Δ. αναμένεται να παραβρεθούν και οι εκπρόσωποι του ισχυρού στη Θεσσαλονίκη καραμανλικού μπλοκ, όπως ο Βάκης Φραντζής και ο Λεωνίδας Τσολέκας, που ήταν στην ηγεσία της Διοικούσας την καραμανλική περίοδο, αλλά και άλλοι πρώην κρατικοί αξιωματούχοι αυτής της περιόδου.

«Ας μας πει η διαπλοκή ποιον θέλει για πρωθυπουργό, να μην κάνουμε εκλογές»

«Εάν δεν είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, ποιος θα είναι; Ο αρχηγός του δεύτερου ή του πέμπτου; Ή ενός κόμματος που δεν θα κατέβει καθόλου; Ας μας πει τότε η διαπλοκή ποιον θέλει για πρωθυπουργό, να μην κάνουμε καθόλου εκλογές». Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες στον Alpha, έδειξε ποιοι είναι αυτοί που διακινούν τα σενάρια παραμονής του κ. Παπαδήμου ή άλλου τεχνοκράτη, ή φοβούνται γιατί γνωρίζουν ότι δεν είναι του χεριού τους ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., μάλιστα, επέμεινε στη θέση του για ισχυρή κυβέρνηση, που να μπορεί να συγκρουστεί με συντεχνίες και συμφέροντα, αλλά, για να το κάνεις αυτό, πρέπει «να είσαι αυτόφωτος και να είσαι από τον κόσμο αυτοδύναμος».

Αναφερόμενος στα περί συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ ή με κόμματα της Κεντροδεξιάς, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο το μόνο που θα αναπαρήγαγε θα ήταν στασιμότητα και στο βάθος παράγει ακυβερνησία. «Εγώ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Οσο για τα κεντροδεξιά ή τα δεξιά κόμματα. είπε ότι ο ΛΑΟΣ πέφτει δραματικά, η Δημοκρατική Συμμαχία δεν μπαίνει στη Βουλή και, από την άλλη, ο κ. Καμμένος έχει γίνει τελευταία αντιευρωπαίος και ορκίζεται και δηλώνει «ζήτω ο Τσίπρας, ούτε νεκρός δεν συνεργάζομαι με τη Ν.Δ.». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι κάθε ψήφος που δίνεται σε τέτοια κόμματα είναι μια ψήφος η οποία δίνει πολιτική ασυλία στο ΠΑΣΟΚ, φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι υπάρχει ένα ρεύμα δυναμικής και νίκης υπέρ της Ν.Δ. και ότι «οι αναποφάσιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ένα συγκροτημένο σχέδιο, που είναι για ανάπτυξη, που είναι για το αύριο, που είναι για τα παιδιά τους».

Τέλος, χθες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς είχε ανοιχτό διάλογο με εμπόρους και μικρομεσαίους στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, και συζήτησε μαζί τους το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. για την οικονομία και τα μέτρα στήριξης της αγοράς.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ