Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Ιδιώτες θα «παίξουν μπάλα» στο ΟΑΚΑ. Προς εκμετάλλευση περίπου τα 35.000 τ.μ.!

Ιδιώτες που θα επενδύσουν στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο του Αμαρουσίου μισθώνοντας τρεις εκτάσεις για την επόμενη 20ετία αναζητεί το ΟΑΚΑ προκειμένου να ενισχύσει τα έσοδά του.

Ειδικότερα, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» βγάζει τώρα προς μίσθωση τρεις εκτάσεις συνολικής επιφάνειας περί τα 35.000 τ.μ. γύρω από το συγκρότημα, προχωρώντας για τον σκοπό αυτό σε ανοικτό, δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές προσφορές, ζητώντας από τους υποψηφίους, πέραν του μισθώματος, να επενδύσουν κεφάλαια τουλάχιστον 1.300.000 ευρώ για έργα που θα γίνουν στα εν λόγω ακίνητα.

Οσον αφορά τις εκτάσεις, πρόκειται για:
α) χώρο 20.026 τ.μ. που προορίζεται για τη διοργάνωση εκθέσεων, για αθλητικές (γήπεδα, παιδότοποι κ.λπ.) αλλά και εμπορικές χρήσεις, με την επιπλέον δυνατότητα που παρέχεται στον επενδυτή να κατασκευάσει ελαφριά λυόμενη μεταλλική ή μη κατασκευή μέχρι 1.500 τ.μ. (σ.σ.: η τελευταία μάλιστα θα πρέπει να συμβαδίζει με την αρχιτεκτονική φιλοσοφία του ολυμπιακού συγκροτήματος του Αμαρουσίου),

β) χώρος στάθμευσης συνολικής επιφάνειας 13.735 τ.μ. για χρήση ως parking και

γ) δύο pavilions, το ένα 565 τ.μ. στην είσοδο στο ΟΑΚΑ αριστερά από τη λεωφόρο Κύμης και 212 τ.μ. στην είσοδο στο ΟΑΚΑ δεξιά από τον σταθμό Ειρήνη, για χρήση εμπορική.

Ως προς τους οικονομικούς όρους, ο διαγωνισμός, με καταληκτική ημερομηνία στις 6 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται με τιμή εκκίνησης 6.000 ευρώ μηνιαίως και ποσοστό 2,5% μηνιαίως επί του κύκλου εργασιών αποκλειστικά επί των εμπορικών χρήσεων σε αναψυκτήρια και είδη εστίασης καθώς και ύψος επένδυσης κατασκευών και αναβάθμισης των χώρων, κατ’ ελάχιστον 1.300.000 ευρώ, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών από την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ