Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

«Ηρεμιστικό» 35.000.000 ευρώ στους δήμους

Την ώρα που οι ΟΤΑ βρίσκονται στο πόδι με συνεχείς κινητοποιήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης επιχειρεί να τους καλμάρει με την απόδοση του ποσού των 35.000.000 ευρώ στους δήμους της χώρας, που υπέγραψε χθες. Τα χρήματα αυτά αντιστοιχούν στην τέταρτη δόση των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους, που το ύψος τους ανέρχεται συνολικά σε 213.875.000 ευρώ.

Το ποσόν αυτό θα διατεθεί για την κάλυψη διάφορων λειτουργικών δαπανών. Παράλληλα θα καλυφθούν οικονομικά όλες οι επενδυτικές δραστηριότητες και τα έργα των δήμων της χώρας, κάτι το οποίο είχε ζητήσει και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή γίνεται σαφές ότι, στις περιπτώσεις που οι δήμοι υφίστανται τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, τότε τα ποσά που θα τους αποδοθούν διατίθενται υποχρεωτικά για την εξόφλησή τους.

Ομως η χρηματοδότηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τελειώνει εδώ. Σύμφωνα με άλλη απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, οι δήμοι θα επιχορηγηθούν με χρηματικό ποσόν ύψους 1.063.451,87 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τη σίτιση των μαθητών όλων των μουσικών και καλλιτεχνικών γυμνασίων και λυκείων της ελληνικής επικράτειας. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται μια σημαντική βοήθεια στη συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων αυτών, καθώς είναι ευρέως γνωστό ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ