Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Κ. Μητσοτάκης: Νέες προσλήψεις 1.200 υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Νέες προσλήψεις μέχρι και 1.200 υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης εντός του 2014 εξήγγειλε χθες από τη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα για νέες προσλήψεις υπαλλήλων σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και Υγεία.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Χρυσούλας Γιαταγάνα ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι πριν από τρεις ημέρες υπέγραψε την πρόσληψη 200 διοικητικών υπαλλήλων επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2009, οι οποίοι προορίζονται για θέσεις γραμματέων στα δικαστήρια. Δεν απέκλεισε δε να απορροφηθούν και οι 35 που απομένουν από τους πίνακες επιτυχόντων, εφόσον το υπουργείο Δικαιοσύνης υποβάλει συμπληρωματικό αίτημα και το υπουργείο Οικονομικών βρει τις αναγκαίες πιστώσεις.

Αποκαλύπτοντας το πρόγραμμα προσλήψεων στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι εκτός από τους 200 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ το υπουργείο έχει υπολογίσει προσλήψεις 800 έως 1.000 ατόμων εντός του 2014 στο υπουργείο Δικαιοσύνης. «Αρχίζουμε και αποκτούμε να πρώτα ψήγματα μιας σωστής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης» είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναγνώρισε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στον χώρο της Δικαιοσύνης λόγω της υποστελέχωσης ως προς τη γραμματειακή υποστήριξη των δικαστηρίων. «Για πρώτη φορά το 2014 το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει έναν κεντρικό σχεδιασμό προσλήψεων που αφορά σε ολόκληρη τη Δημόσια Διοίκηση. Είναι κατάκτηση για το κράτος συνολικά το ότι παύει πλέον να διαπραγματεύεται ο κάθε υπουργός ξεχωριστά τις προσλήψεις που θέλει για το υπουργείο του» πρόσθεσε ο υπουργός.
   

Πέρα μάλιστα από τις παραπάνω προσλήψεις ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχουν προκηρυχθεί 758 θέσεις για τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, οι οποίες θα καλυφθούν μέσω κινητικότητας από τον κλάδο των δημοτικών αστυνομικών.
   

Καταλήγοντας ο υπουργός τόνισε ότι στην πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ως προς τη στήριξη μέσω προσλήψεων βρίσκονται οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί αλλά και η Υγεία, λαμβανομένων πάντοτε υπ’ όψιν των μνημονιακών περιορισμών ως προς τις προσλήψεις. «Ξέρουμε ποιους υπαλλήλους μπορούμε να μετακινήσουμε μέσα από την κινητικότητα και κοιτάμε να αξιοποιήσουμε τις προσλήψεις για να προσλάβουμε εξειδικευμένο προσωπικό, δίνοντας πάντα προτεραιότητα σε επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Γ. Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ