Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Και 2.000.000 € για εκπαίδευση παιδιών μουσουλμάνων

Υπογράφηκε από τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Γιώργο Ιωαννίδη η ένταξη στο ΕΣΠΑ των δράσεων για την «Ενταξη και εκπαίδευση των μουσουλμανόπαιδων», ύψους 2.000.000 ευρώ!

Το πρόγραμμα, με τον πολύ μεγάλο προϋπολογισμό (όταν συνολικά τα ελληνικά σχολεία έχουν τεράστια προβλήματα), θα διαχειριστεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) σε σύμπραξη με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και προβλέπει:

Την αρμονική ένταξη των μουσουλμανόπαιδων στην εκπαίδευση και την αντίστοιχη πρόοδό τους.

Την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής των μουσουλμανόπαιδων και τη διασφάλιση της τακτικής φοίτησης ενισχύοντας τη γλωσσική και τη μαθησιακή επίδοσή τους.

Την ευαισθητοποίηση των μουσουλμανόπαιδων για την αξία της εκπαίδευσης στη ζωή τους.

Την άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων της σχολικής και της ευρύτερης κοινότητας για τους μουσουλμανόπαιδες, ώστε να εξαλειφθεί ο κοινωνικός και εκπαιδευτικός αποκλεισμός τους.

Τον κοινωνικό, τον πολιτισμικό και τον λειτουργικό γραμματισμό των μουσουλμανόπαιδων με στόχο την κοινωνική ένταξή τους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ