Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Και εξώδικο (!) για το «Αθηνά»

Εξώδικο προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο απέστειλαν οι γονείς 11 φοιτητών που σπουδάζουν σε τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Με τον τρόπο αυτό αντιδρούν στην εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», που προβλέπει τη συνένωση του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Η δημιουργία

Ειδικότερα, στο σχέδιο προβλέπεται η δημιουργία του Συνομοσπονδιακού ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Οι γονείς στο εξώδικο προς τον κ. Αρβανιτόπουλο επισημαίνουν ότι με τη συνένωση των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καταλύεται η αυτοτέλειά τους και τονίζουν ότι καταργούνται η διακριτή φυσιογνωμία, ο διαφορετικός σκοπός και η διαφορετική αποστολή του πανεπιστημιακού τομέα από τον τεχνολογικό. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η νέα επικαιροποιημένη πρόβλεψη του σχεδίου «Αθηνά» είναι αντισυνταγματική.

Ως μόνη δίκαιη και νόμιμη λύση οι γονείς των φοιτητών προκρίνουν τη συγχώνευση του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας με το αντίστοιχο τμήμα του ΑΠΘ. Επιπλέον, ζητούν από τον υπουργό να δώσει στους φοιτητές το δικαίωμα της μετεγγραφής σε πολυτεχνικά τμήματα άλλων ΑΕΙ της χώρας.

Στο μεταξύ εκατοντάδες φοιτητές περικύκλωσαν από νωρίς χθες το πρωί το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ζητούσαν η Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος να δηλώσει την αντίθεσή της στην προωθούμενη μεταρρύθμιση του υπουργείου.

Θάνος Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ