Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Και η ΑΓΝΟ στα χαρακώματα!

Την πόλη και τους τοπικούς της άρχοντες προσπαθούν να κάνουν κοινωνούς στα προβλήματά τους οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ, υπό το βάρος των 119 διαθεσιμοτήτων που τους ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκηση της εταιρίας, αλλά και των απλήρωτων δεδουλευμένων τριών μηνών. Χθες οι εργαζόμενοι, έπειτα από πορεία τους προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, συναντήθηκαν με τον υπουργό Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει, δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους, ενώ πρόσφερε τη μεσολάβησή του ώστε να κλειστούν άμεσα συναντήσεις για το θέμα με τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας. Οι συναντήσεις αυτές εκτιμάται ότι θα γίνουν πριν από το τέλος της εβδομάδας -πιθανότατα την Πέμπτη-, ενώ οι εργαζόμενοι κάλεσαν την εργοδοσία και σε τριμερή συνάντηση στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή το πρωί.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΓΝΟ -η οποία ανήκει στον Ομιλο Κολιός- βρέθηκαν χθες τόσο ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης όσο και ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης.

Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΝΟ Γιώργος Κουσαξίδης, έκανε λόγο για εκδικητική στάση της διοίκησης της εταιρίας, εξαιτίας της αρνητικής θέσης που είχαν οι εργαζόμενοι στην πρόσφατη εκδίκαση της αίτησης για την ένταξη στο άρθρο 99. «Εμείς θέλουμε να μείνει βιώσιμη η ΑΓΝΟ χωρίς να ενταχθεί στο άρθρο 99. Βλέπουμε όμως ότι η επιχείρηση και ο κ. Κολιός πιέζουν σαν να θέλουν να κλείσουν το εργοστάσιο» τόνισε, εξηγώντας ότι ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί, η διοίκηση της ΑΓΝΟ επιμένει στις διαθεσιμότητες, στο να μην υπογράφει επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας -η προηγούμενη έχει καταγγελθεί- και στο να τηρεί άκαμπτη στάση, απειλώντας με απολύσεις και μειώσεις μισθών. Σύμφωνα με τον κ. Κουσαξίδη, οι εργαζόμενοι έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, ενώ κάποιοι δεν έχουν εξοφληθεί ούτε για τον Νοέμβριο. Το εργοστάσιο είναι κλειστό από την Παρασκευή και τις ημέρες που ακολουθούν, ανάλογα με την πορεία των προγραμματισμένων επαφών, θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ