Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Και κλωστική κάνναβη με νόμο

Ετοιμο το προσχέδιο που επιτρέπει καλλιέργεια της κλωστικής ακόμα και στα πανεπιστήμια! Ορίστηκαν πρόστιμα αν κάποιος παρανομήσει

Είναι αλήθεια ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε φοβερές προσπάθειες για να νομιμοποιηθεί η κάνναβη. Δεν τα κατάφερε όμως! Τώρα ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την… κλωστική! Η αρχή γίνεται με τη δημοσίευση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του προσχεδίου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), με την οποία ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις καλλιέργειας της κλωστικής κάνναβης, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως στην κλωστοϋφαντουργία. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σχετικά, ακόμα και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας θα μπορεί να καλλιεργηθούν συγκεκριμένες ποικιλίες βιομηχανικής κάνναβης σε έκταση πέντε (!) στρεμμάτων, ανά ποικιλία και καλλιεργητική περίοδο.

Στην εν λόγω ΚΥΑ προβλέπονται και οι ποινές σε περίπτωση που κάποιος «παρανομήσει» και πει «όχι» στους ελέγχους των αρμόδιων Αρχών.
«Οποιος αρνείται ή παρακωλύει με οποιονδήποτε τρόπο τη διενέργεια των ελέγχων του άρθρου 8, επιβάλλεται πρόστιμο:
α) χιλίων (1.000) ευρώ, αν η υπό έλεγχο έκταση είναι από ένα έως δέκα (1-10) στρέμματα,
β) τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, αν η υπό έλεγχο έκταση είναι από έντεκα έως πενήντα (11-50) στρέμματα και
γ) πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, αν η υπό έλεγχο έκταση είναι πενήντα ένα (51) στρέμματα και άνω.
β) Οποιος αρνείται την παροχή στοιχείων και πληροφοριών ή παρέχει ψευδή στοιχεία και πληροφορίες ή αποκρύπτει στοιχεία και πληροφορίες κατά τον έλεγχο του άρθρου 8 ή/και κατά την υποβολή της αίτησης προέγκρισης του άρθρου 4 τιμωρείται με ανάκληση της προέγκρισης του ιδίου ως άνω άρθρου, σύμφωνα με την παρ. 2 του παρόντος άρθρου» αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ