Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Και συνταξιούχοι καθηγητές θα καλύπτουν τώρα τα κενά!

Το πράσινο φως για να επιστρέψουν στα αμφιθέατρα οι συνταξιούχοι καθηγητές έδωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να καλύψουν τα ιδρύματα τις ελλείψεις που έχουν σε διδακτικό προσωπικό. Μιλώντας στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ, η οποία ολοκληρώθηκε χθες, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι «δεν γίνονται προσλήψεις και συνταξιοδοτούνται πολλοί. Τα ιδρύματα μπορούν να αναθέτουν μαθήματα σε ομότιμους καθηγητές», οι οποίοι θα συμφωνούν να διδάξουν αμισθί.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη στις διοικήσεις των ΤΕΙ ότι από τον Ιανουάριο του 2015 θα μπορούν να εκπονούν αυτόνομα μεταπτυχιακά. Ειδικότερα, θα καταργηθεί με νόμο η αρμοδιότητα του εκάστοτε υπουργού Παιδείας να εγκρίνει μεταπτυχιακά προγράμματα και την ευθύνη αυτή θα έχουν αποκλειστικά τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Πάντως, αν και ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημά τους, οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων ζήτησαν να «αυτονομηθούν» από τα πανεπιστήμια και όσον αφορά τη διοργάνωση διδακτορικών. Παράλληλα, επισήμαναν την ανάγκη πρόσληψης βοηθητικού διδακτικού προσωπικού, ενώ για τις μετεγγραφές ζήτησαν να υπάρξει οικονομική ενίσχυση για τα ΤΕΙ που θα δεχθούν μεγάλο αριθμό φοιτητών. Επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει μεταφορά κονδυλίων για κάθε μεταφορά θέσης. Σήμερα και αύριο θα συνεδριάσει, παρουσία του υπουργού, και η σύνοδος των πρυτάνεων με βασικά θέματα τις μετεγγραφές και την υποχρηματοδότηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ