Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Κάλεσμα για συστράτευση από το «δέλτα»

Τι έγινε στην παρουσίαση της υπερκομματικής κίνησης στη Θεσσαλονίκη

Με ένα κάλεσμα συμμετοχής προς τους πολίτες για να υλοποιηθούν τα αυτονόητα ξεκίνησε η πρώτη δημόσια εμφάνιση στη Θεσσαλονίκης του «δέλτα», μιας ανεξάρτητης υπερκομματικής κίνησης στην οποία συμμετέχουν κυρίως νέοι άνθρωποι.

Μετά την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, που έγινε στις 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής, την Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης ακολούθησε η πρώτη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου «νιώθουμε ότι μιλάμε πιο άνετα», όπως τόνισε ο Σταύρος Καλεντερίδης, που μαζί με τον δικηγόρο Παναγιώτη Μπαλακτάρη, τον δημοσιογράφο Παντελή Σαββίδη και τον εκδότη – συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη ήταν οι βασικοί ομιλητές.

Στην παρέμβασή του ο Σάββας Κελεντερίδης επισήμανε τα πολλά γεωστρατηγικά συμφέροντα που παίζονται αυτή την περίοδο στην περιοχή της Μεσογείου, αλλά και τις συγκρούσεις των μεγάλων δυνάμεων που καταγράφονται. «Από τότε που ιδρύθηκε η ελληνική δημοκρατία δημιουργήθηκε ένα σύστημα διαχείρισης της εξουσίας που είναι εύκολα προβλέψιμο από τις μεγάλες δυνάμεις. Και τελικά ανεξάρτητα από το ποιος κάθεται στο τιμόνι της χώρας όλα γίνονται ερήμην των πολιτών, από αποφάσεις που λαμβάνουν δύο ή τρία άτομα στο Μαξίμου, στο κυβερνών κόμμα ή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωσε, ενώ ο κ. Σαββίδης επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί κάτι νέο. «Από το πολιτικό σκηνικό λείπει ένας αξιόπιστος πολιτικός φορέας» σημείωσε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Από τη μεριά τους, οι κ. Καλεντερίδης και Μπαλακτάρης παρουσίασαν τις δέκα «αυτονόητες προτάσεις κοινής λογικής» του «δέλτα», που αφορούν, μεταξύ των άλλων, την κατάργηση των κρατικών ενισχύσεων προς τα κόμματα, το τέλος της ασυλίας και των προνομίων των υπουργών, καθώς και την ενίσχυση της αποκέντρωσης. Ο Σάββας Καλεντερίδης κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να συστρατευθούν με το «δέλτα», δηλώνοντας συμμετοχή στο σάιτ todelta.gr ως εθελοντές, ενώ θύμισε το ρητό του Αριστοτέλη πως το υψηλότερο αξίωμα για τη δημοκρατία είναι αυτό του πολίτη.

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε η Αρετή Ελένη Δόδωρα και στην οποία παραβρέθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, ενώ επακολούθησε διάλογος, στη διάρκεια του οποίου τέθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους παρευρισκομένους.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ