Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Κάλυψη Κομισιόν στον (κατηγορούμενο) Γεωργίου

Με μία ωμή παρέμβαση στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης επιχειρεί η Κομισιόν να καλύψει όχι μόνο τους «δικούς» της ανθρώπους για το «φούσκωμα» του ελληνικού ελλείμματος, αλλά και τη δική της αξιοπιστία. Με κυνικότητα και προχειρότητα που δείχνει την αγωνία τους μη σκάσει η «φούσκα» που δημιούργησαν και που οδήγησε την Ελλάδα στα νύχια της τρόικας, έσπευσαν με δήλωση της εκπροσώπου του Ευρωπαίου επιτρόπου, αρμόδιου για τα ζητήματα φορολογίας, να καλύψουν τους ανθρώπους τους, προσφέροντάς τους υπερασπιστικό υλικό, παρά το κατηγορητήριο-φωτιά.

Η Εμερ Τρέινορ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Αλγκίρντας Σεμέτα, ισχυρίστηκε ότι «τα στατιστικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2009 είναι αξιόπιστα και συνάδουν με τους κοινοτικούς κανόνες, που ακολουθούν όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.».

Υπενθυμίζεται ότι και παλαιότερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat είχε προκαταβάλει την εξεταστική επιτροπή και είχε ανακοινώσει ότι θεωρεί ακριβή τα στοιχεία που παρέχονται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ., με την κυρία Τρέινορ να σημειώνει ότι η ανάπτυξη της εν λόγω εμπιστοσύνης συνιστά «αποτέλεσμα σημαντικής προόδου, που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σχετικά με την ποιότητα των στατιστικών της στοιχείων, αλλά και αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με τη Eurostat». Με αυτόν τον τρόπο οι δάνειες δυνάμεις θεωρούν ότι θα διαφυλάξουν τα κεκτημένα τους, που δεν είναι άλλα από τα Μνημόνια της ντροπής που υποχρέωσαν, ελέω Παπανδρέου, την Ελλάδα να υπογράψει, βυθίζοντας τους Ελληνες σε απελπισία.

Οι Βρυξέλλες, σε απόλυτη συνεννόηση με τους δανειστές, άφηναν να διαρρεύσει ότι το ζήτημα είναι ανύπαρκτο και δεν υπάρχει φουσκωμένο έλλειμμα, σπεύδοντας να περάσουν και μήνυμα με την εξής διατύπωση: «Για τη διεθνή κοινότητα, τους 17 εταίρους στην ευρωζώνη, την Κομισιόν και την τρόικα όχι μόνο δεν υφίσταται ζήτημα τεχνητής διόγκωσης των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος, αλλά απεδείχθη ότι η τότε εκτίμηση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ήταν αρκετά συντηρητική». Να σημειώσουμε ότι με το Μνημόνιο 2 οι δανειστές απέκτησαν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και ελέγχουν πλέον οι ίδιοι τα στοιχεία προτού δημοσιοποιηθούν.

Ν. Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ