Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Καρναβάλι γιατρών στο νοσοκομείο του Ρίο!

Γνωστός πλαστικός χειρουργός, διευθυντής ιδιωτικής κλινικής πλαστικής χειρουργικής στο Ψυχικό, που έχει «αλλάξει όψη» σε πολλές εύπορες Αθηναίες, έπεσε στα χέρια του ΣΔΟΕ για φοροδιαφυγή. Απέκρυβε εισοδήματα ύψους 1.900.000 ευρώ.

Αλλοι 21 γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίο στην Πάτρα ελέγχονται για αδικαιολόγητο πλουτισμό. Ηδη δύο εξ αυτών δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την τεράστια περιουσία που διαθέτουν, η οποία προσεγγίζει περίπου το 1.000.000 ευρώ.

Ιδιώτης στη βόρεια Ελλάδα, που δεν ασκούσε κανένα επάγγελμα, βρέθηκε να οδηγεί Πόρσε και να έχει στο σπίτι του μηχάνημα τήξης χρυσού, ενώ όπως διαπιστώθηκε έκανε και τοκογλυφία. Οι παραπάνω είναι κάποιες από τις πλέον κραυγαλέες περιπτώσεις «οργίου» φοροδιαφυγής που αποκάλυψαν οι διωκτικές Αρχές. Στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας το ΣΔΟΕ ανακάλυψε επίσης εννέα αλλοδαπές που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες (για όλα τα γούστα) των ασθενών και των συνοδών τους…

Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς στο Νοσοκομείο του Ρίο της Πάτρας, οι αποκαλύψεις θυμίζουν… Καρναβάλι. Εκεί το ΣΔΟΕ με εισαγγελική παραγγελία κίνησε τη διαδικασία ελέγχου της περιουσίας τους. Ηδη για δύο από αυτούς διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας ύψους 873.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 67.000 ευρώ στη δεύτερη. Τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ κάνουν λόγο για σωρεία καταγγελιών από πολίτες που δηλώνουν ότι αναγκάστηκαν να δώσουν «φακελάκι» σε κάποιον από τους γιατρούς αυτούς και τονίζεται ότι η πρακτική τους ήταν κυριολεκτικά απροκάλυπτη. Μάλιστα, ήδη ετοιμάζεται ο σχετικός πολυσέλιδος φάκελος, που θα καταλήξει στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τα περαιτέρω.

Καραμπινάτη όμως είναι και η περίπτωση του πλαστικού χειρουργού της Αθήνας που βρέθηκε ότι δεν δήλωσε ποσά ύψους 1.900.000 ευρώ. Πρόκειται για αμοιβές που είχε εισπράξει για τις υπηρεσίες του εδώ και τουλάχιστον μία πενταετία, ενώ θεωρείται από τους πλέον διάσημους πλαστικούς χειρουργούς στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας στο Ψυχικό.

Σχετικά με τον «άνεπάγγελτο» τοκογλύφο της βόρειας Ελλάδας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ βρήκαν σημαντικές καταθέσεις και θυρίδα με τιμαλφή και πλάκα χρυσού. Εκτός από μηχάνημα τήξης χρυσού, βρέθηκε στο σπίτι του και μηχανή καταμέτρησης χρημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύζυγός του είναι ιδιοκτήτρια ενεχυροδανειστηρίου και ο ίδιος είχε συλληφθεί στα σύνορα πριν από λίγους μήνες για προσπάθεια παράνομης εξαγωγής συναλλάγματος στη Βουλγαρία.

Από τους υπόλοιπους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις βρέθηκαν επτά εταιρίες στην Αττική που είχαν εκδώσει εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 20.300.000 ευρώ. Τρεις επιχειρήσεις δεν είχαν εκδώσει κανένα φορολογικό στοιχείο για συναλλαγές ύψους 2.050.000 ευρώ, ενώ άλλες 17 έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 7.800.000 ευρώ. Ολες οι παραπάνω επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στο χονδρεμπόριο, στις υπηρεσίες φύλαξης, στη συντήρηση διαφημιστικών πινακίδων, ενώ κάποιες παρέχουν εξοπλισμό για εταιρίες και μεταφορικές υπηρεσίες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ