Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Καταγγελία-σοκ για κλεμμένα θέματα!

Ερωτήματα για το αδιάβλητο των προαγωγικών εξετάσεων δημιουργεί καταγγελία-βόμβα από το συνδικαλιστικό όργανο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) για εκπαιδευτήριο που «έκλεβε» τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων. Το ζήτημα ήρθε στην επιφάνεια μετά τις εξωφρενικά… άριστες επιδόσεις σχεδόν όλων των μαθητών σε σχεδόν όλα τα μαθήματα, γεγονός που κίνησε υποψίες. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται το συνδικαλιστικό όργανο των ιδιωτικών καθηγητών, η διοίκηση του εν λόγω ιδιωτικού σχολείου είχε παραδώσει στις εποπτικές Αρχές πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων από αυτό που είχε δώσει στους μαθητές. Ετσι, ενώ το πρόγραμμα που είχε σταλεί από το υπουργείο Παιδείας προέβλεπε την εξέταση συγκεκριμένου μαθήματος, γινόταν η κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων, αλλά οι μαθητές εξετάζονταν σε άλλο μάθημα.

Οπως υποστηρίζει η ομοσπονδία, οι καθηγητές έπαιρναν τα θέματα που κλήρωνε η τράπεζα, τα έλυναν και στη συνέχεια τα «προμήθευαν» στους μαθητές τους, με αποτέλεσμα να γράφουν άριστα την ημέρα που εξετάζονταν στο συγκεκριμένο μάθημα. Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για «παραχάραξη μιας σημαντικής ενδοσχολικής διαδικασίας και παραποίηση προαγωγικών τίτλων». Επισημαίνει, παράλληλα, ότι «ναρκοθετείται και ο θεσμός των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς από φέτος συνυπολογίζεται για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση η βαθμολογία της Α’ Λυκείου».

Ωστόσο, πηγές από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, ο οποίος είναι αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αρνούνται να σχολιάσουν το ζήτημα αφού, όπως λένε, «δεν έχει φτάσει στα χέρια μας καμία επίσημη καταγγελία και άρα δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε». Η ΟΙΕΛΕ, στον αντίποδα, δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της τη σχετική επιστολή που έχει αποστείλει στον κ. Δερμεντζόπουλο, με την οποία ζητά να παρέμβει το υπουργείο Παιδείας και να ελέγξει την καταγγελία. Μάλιστα, όπως αναφέρει, «αν ευσταθεί η καταγγελία πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπευθύνων του ιδιωτικού σχολείου».

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ