Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Καταγγελίες Στ. Κοντονή για ΕΠΟ

Η ΕΠΟ πήρε πλαστή φορολογική ενημερότητα από άλλη ΔΟΥ από εκείνη στην οποία ανήκει, προκειμένου να πάρει επιχορήγηση 1,4 εκατ. ευρώ, κατήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. «Να αντιληφθούν ορισμένοι ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ανέλεγκτη και αυτόνομη νησίδα δεν υπάρχει, ούτε αναγνωρίζει η ελληνική έννομη τάξη», τόνισε σε αυστηρό ύφος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «υπεύθυνη είναι η ΕΠΟ» και εμμέσως απηύθυνε προειδοποίηση λέγοντας ότι «εμείς αυτές τις πρακτικές δεν τις αναφέρουμε στις διεθνείς συναντήσεις που κάνει το υπουργείο Αθλητισμού, διότι δεν θέλουμε να εκθέτουμε την ΕΠΟ και διότι θεωρούμε ότι βλάπτει τη χώρα».
Όπως κατήγγειλε, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ενέκρινε έκτακτη επιχορήγηση προς την ΕΠΟ ύψους 1.434.100 ευρώ. Όμως στις 17 Νοεμβρίου 2014 το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε πως τα χρήματα δεν μπορούν να εκταμιευθούν διότι η ΕΠΟ δεν έχει φορολογική ενημερότητα λόγω οφειλών.

Στη συνέχεια η ΕΠΟ παρουσίασε την 1η Δεκεμβρίου αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας από την ΙΖ ΔΟΥ. Με το έγγραφο αυτό θα μπορούσε να πληρωθεί. Όμως στις 12 Νοεμβρίου 2014 το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει πως η ΕΠΟ οφείλει ρυθμισμένα χρέη και δεν είναι φορολογικά ενήμερη, καθώς οφείλει 418.423 ευρώ. Το ίδιο επισημαίνει και η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων στις 17 Δεκεμβρίου, αναφέροντας ότι μετά από έλεγχο της ΙΒ ΔΟΥ, στην οποία ανήκει η ΕΠΟ, προκύπτει ότι η ΕΠΟ δεν είναι φορολογικά ενήμερη και γι’ αυτό δεν μπορεί να πληρωθεί η επιχορήγηση. Μετά την αποκάλυψη ότι η ΙΖ ΔΟΥ δεν ελέγχει την ΕΠΟ, αλλά της εξέδωσε φορολογική ενημερότητα, η ΙΖ ΔΟΥ παραδέχεται στις 19 Δεκεμβρίου ότι εκ παραδρομής δόθηκε η ενημερότητα, διότι αρμόδια είναι ΙΒ ΔΟΥ.

«Δηλαδή η ΕΠΟ πήγε σε άλλη ΔΟΥ από αυτή που ανήκει και ενώ δεν ήταν φορολογικά ενήμερη πήρε φορολογική ενημερότητα», σχολίασε ο κ. Κοντονής. «Μετά από αυτά είναι δυνατόν να εκταμιευθούν αυτά τα χρήματα; Όχι βέβαια», είπε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε ότι έχει εγκρίνει 540.000 ευρώ για τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις που θα δοθούν άμεσα στα ερασιτεχνικά σωματεία.

Πηγή:ΑΜΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ