Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Καταρρέουν αλλά προσλαμβάνουν δικά τους παιδιά

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πετά εργαζομένους από το… παράθυρο με όχημα την εργασιακή εφεδρεία, ανοίγει την κερκόπορτα για νέους διορισμούς και «πράσινες» προσλήψεις, που μόνο σε ένα δίμηνο (Αύγουστος και Σεπτέμβριος) έφτασαν τις 1.788.

Αν σε αυτούς προσθέσουμε τους 30.000 που προσέλαβε το 2010 και το πάρτι που έχει στηθεί με μετακλητούς και συμβούλους, τότε μπορεί κάλλιστα να καταλάβει ο καθένας πώς εννοούν τη μείωση του σπάταλου κράτους.

Το πιο προκλητικό απ’ όλα ήταν ότι η κυβέρνηση έστησε μια νέου τύπου «ενημέρωση», που αντί να την ονομάσει συνέντευξη Τύπου τη βάπτισε «δηλώσεις», δήθεν για να απαντήσει αλλά επί της ουσίας να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας τα πεπραγμένα της.

Οι υπουργοί Δ. Ρέππας και Η. Μόσιαλος δεν απάντησαν για την ταμπακιέρα και κυρίως στο βασικό ερώτημα γιατί αντί να βάζουν χιλιάδες στην εφεδρεία-απόλυση δεν τους τοποθετούν στις κενές θέσεις για τις οποίες προσλαμβάνουν νέους υπαλλήλους!

Χθες ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης παρουσίασε στοιχεία για μια σειρά νέων προσλήψεων που έγιναν το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2011 επισημαίνοντας ότι το δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου ξεπέρασε κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη:

Με πράξεις του υπουργικού συμβουλίου εγκρίθηκαν:

– 223 προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

1.218 προσλήψεις με συμβάσεις έργου σε δήμους, περιφέρειες, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και συνδέσμους, σε 30 νομούς της χώρας, χωρίς να έχει προηγηθεί η έγκριση του ΑΣΕΠ.

– 214 προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την εκμετάλλευση αρχαιολογικών έργων.

– 50 προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Πανελλήνιο Ιερό Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

-50 προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου για τις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.

-18 προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην Ανώνυμη Εταιρία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων. Πρόκειται για την ΤΕΟ Α.Ε., δηλαδή έναν από τους 151 φορείς από τους οποίους το ΥΠ.ΟΙΚ. ζητούσε το πλεονάζον προσωπικό και την έξοδό του σε εργασιακή εφεδρεία.

-10 προσλήψεις με συμβάσεις έργου στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας.

-5 προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου στους Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών.

Σύνολο 1.788 προσλήψεις.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προσπαθεί να διασώσει τα δικά της παιδιά. Πάνω από 600 άτομα (635 για την ακρίβεια), εκ των οποίων 234 αποσπασμένοι και 401 μετακλητοί, υπηρετούν στο γραφείο του πρωθυπουργού και στα γραφεία των υπουργών.

Να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός από τους αποσπασμένους προέρχεται από οργανισμούς και φορείς, οι οποίοι είτε καταργούνται είτε συγχωνεύονται και κάποιοι από τους υπαλλήλους τους θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ