Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Κατέβασε ρολά η Air Fast Tickets

Ξαφνικός θάνατος για το διαδικτυακό τουριστικό πρακτορείο , που βρέθηκε να χρωστά 45.000.000 €

Το φάσμα της ανεργίας αντιμετωπίζουν οι 103 εργαζόμενοι της Air Fast Tickets, καθώς η επιχείρηση προχώρησε σε ξαφνική αναστολή εργασιών. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες και για τον λόγο αυτόν έχουν ήδη ξεκινήσει επίσχεση εργασίας. Παρέμβαση στο πρόβλημα της εταιρίας Fast Group Ανώνυμη Εταιρία Τουριστικές Επιχειρήσεις Κτηματικές Συναλλαγές, που έχει το διαδικτυακό τουριστικό πρακτορείο Air Fast Tickets, επιχείρησε το υπουργείο Εργασίας, επιδιώκοντας να πραγματοποιήσει τριμερή συνάντηση την περασμένη Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Η απουσία της εργοδοσίας είχε ως αποτέλεσμα η συνάντηση να πραγματοποιηθεί μόνο ανάμεσα σε εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας και σε αντιπροσωπία εργαζομένων. Λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που φαίνεται ότι έχει η εταιρία, το διαδικτυακό τουριστικό πρακτορείο δεν λειτουργεί. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν, πριν από ένα έτος, η Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών (IATA)κινήθηκε εναντίον του ιδρυτή της εταιρίας Νίκου Κοκλώνη, διεκδικώντας καθυστερούμενες πληρωμές που υπολόγιζε στο ποσό των 45.000.000 ευρώ. Από αυτά, τα 14.000.000 ευρώ ήταν καθυστερήσεις προς τη βρετανική αγορά, τα 22.000.000 ευρώ προς τη Γερμανία και τα 9.000.000 ευρώ προς την Ελλάδα. 

Αν και τότε η εταιρία είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχε καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή, εντούτοις τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους έγινε γνωστό ότι ο κ. Κοκλώνης βρισκόταν στο Πεκίνο για διαπραγματεύσεις με Κινέζους επενδυτές για την πώληση του ομίλου. Παρά την αρχική συμφωνία, φαίνεται ότι υπήρξε διαφωνία σε ζητήματα στρατηγικής, με αποτέλεσμα να απολυθεί ο κ. Κοκλώνης από τη μητρική αμερικανική εταιρία. Η κατάληξη ήταν να βρίσκονται σήμερα «στον αέρα» 103 εργαζόμενοι του παραρτήματος της εταιρίας στην Ελλάδα, που είχε έδρα στον Πειραιά.

Το υπουργείο Εργασίας επεδίωξε την τριμερή συνάντηση, ύστερα από αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ). Οπως διαβεβαίωσε ο γ.γ. του υπουργείου Ανδρέας Νεφελούδης, σε αυτήν τη φάση οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να καταφέρουν οι εργαζόμενοι να λάβουν από τον ΟΑΕΔ το επίδομα που δικαιούνται, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Εν συνεχεία, το υπουργείο θα επιδιώξει να κάνει χρήση κάθε θεσμικού και νομικού εργαλείου για την προστασία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ