Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Κλέβουν στην αντλία 15 στα 100 πρατήρια

Σχεδόν τετραπλάσιος είναι σήμερα ο αριθμός των πρατηρίων που κλέβουν στην αντλία σε σχέση με το 2012, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) που παρουσιάστηκε χθες.

Από την έρευνα προκύπτει ότι περίπου 15 στα 100 πρατήρια έχουν πειραγμένες αντλίες, σε σύγκριση με μόλις τέσσερα στα 100 πριν από μια τετραετία. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι προβληματικές παραδόσεις είναι εστιασμένες στα πρατήρια με χαμηλές τιμές.
Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ Γιάννης Αληγιζάκης τόνισε ότι οι απώλειες δημόσιων εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων κινούνται μεταξύ 250.000.000-300.000.000 ευρώ ετησίως.

Μια δεύτερη έρευνα, του ΙΟΒΕ, που παρουσιάστηκε επίσης χθες δείχνει ότι οι νέοι φόροι στα καύσιμα απειλούν την οικονομία, ενώ διευρύνουν τη «μαύρη τρύπα» στα δημόσια έσοδα. Οι πρόσθετοι φόροι, ύψους περί τα 400.000.000 ευρώ σε πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη, ντίζελ και υγραέριο, αναμένεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδέσμου, η κατανάλωση καυσίμων από το 2009 βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ξεπερνά σωρευτικά το 40%, ενώ πτώση προβλέπεται και για φέτος.

Σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου στην αγορά ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου, η τιμή έναρξης αναμένεται κοντά στα 93 λεπτά το λίτρο, που είναι αυξημένη κατά 6,5 λεπτά το λίτρο σε σχέση με πέρυσι, λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ