Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

«Κόμμα» Α.Ε. ίδρυσαν και οι επιχειρηματίες!

Μια ακόμη νεφελώδης πολιτική κίνηση, που θα λειτουργεί μάλιστα με τη μορφή της εταιρίας, τα μέλη της θα είναι εταίροι και -όπως φαίνεται- θα έχει φιλομνημονιακό προσανατολισμό, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία Ανοικτή Πολιτεία, στην οποία συμμετέχουν κυρίως στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν δημιουργούν πολιτικό κόμμα. Η διευκρίνιση θεωρήθηκε απαραίτητη επειδή εσχάτως αυξάνονται και πληθύνονται τα κόμματα που δηλώνουν ότι εκφράζουν την επιχειρηματική τάξη, με κορυφαίο παράδειγμα τη Δημιουργία Ξανά του Θ. Τζήμερου. Ενδεχομένως αποφεύγουν να μιλήσουν για κόμμα επειδή γνωρίζουν το ποσοστό που κατάφερε να αποσπάσει στις τελευταίες εκλογές ο κ. Τζήμερος.

Οι ιδρυτές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «μια πρωτοβουλία πολιτών, η οποία επιχειρεί ήδη να εμπλουτίσει το πολιτικό στερέωμα με την παραγωγή προτάσεων, χωρίς να αποτελεί μια κατευθυνόμενη ομάδα προβληματισμού, αλλά ένα κίνημα προάσπισης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας». Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας επικοινωνίας Civitas Γιώργος Φλέσσας, καθώς και ο στενός συνεργάτης του (και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Civitas) Ντ. Ανδριανόπουλος καθώς και άλλοι επιχειρηματίες ή στελέχη εταιριών.

Η μορφή της εταιρίας, στην οποία θα υπάρχουν μέλη που θα συμμετέχουν ως εταίροι (αφού καταβάλλουν 100 ευρώ έκαστος), θεωρήθηκε ως η βέλτιστη λύση για την εξασφάλιση διαφάνειας στα οικονομικά της νέας πολιτικής κίνησης. Το καταστατικό της εταιρίας, καθώς και οι λοιπές προϋποθέσεις συμμετοχής των μελών της Ανοικτής Πολιτείας παρουσιάστηκαν χθες ώστε να εγγραφούν όσοι το επιθυμούν. Εννοείται ότι, εκτός από τους εταίρους της πολιτικής κίνησης, οι οποίοι και θα έχουν άμεσο ρόλο στη διαχείρισή της, θα μπορούν να υπάρχουν και υποστηρικτές, οι οποίοι δεν χρειάζεται να καταβάλουν τα 100 ευρώ…

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της πρωτοβουλίας, η Ανοικτή Πολιτεία «γεννήθηκε -όχι τυχαία- ακριβώς τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα της χώρας αντιμετωπίζει την τεράστια πρόκληση μιας ριζικής αναδιάρθρωσης. Είναι βέβαιο πως, στο εγγύτατο μέλλον, το πολιτικό τοπίο θα γνωρίσει κατακλυσμιαίες αλλαγές και, πιθανότατα, ανατροπές. Πέρα, όμως, από τους θνήσκοντες, μετασχηματιζόμενους ή νεοεμφανιζόμενους πολιτικούς σχηματισμούς, οι ενεργοί, σκεπτόμενοι πολίτες της χώρας είναι υποχρεωμένοι να οργανωθούν, να προετοιμαστούν, να γρηγορούν».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ