Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Κοροϊδεύουν (εν ψυχρώ) τους μικροομολογιούχους!

Ψέματα εν γνώσει του έλεγε στις 22 Φεβρουαρίου ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, όταν υπογράμμιζε ότι δεν θα θιχτούν οι μικροί ομολογιούχοι από το «κούρεμα». Τότε σημείωνε: «Είπα ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε όσες κατηγορίες πολιτών πρέπει να διασφαλισθούν θα διασφαλισθούν». Και το χειρότερο, άλλα έλεγε στους Ελληνες ο προαναφερόμενος και άλλα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξει καμία μέριμνα για τους μικρούς.

Τώρα ο κ. Βενιζέλος αποχωρεί από υπουργός Οικονομικών, βάζοντας πλώρη για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να «σώσει» τη χώρα, και ξεκινά μειώνοντας στο μισό τις αποταμιεύσεις μικρών ομολογιούχων. Αλίμονο σε όσους πίστεψαν αυτόν και τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, οι οποίοι διαβεβαίωναν μέχρι πρόσφατα ότι θα ληφθούν μέτρα για τους μικρούς ομολογιούχους.

Ο Ζαν Κλον Γιούνκερ ξεκαθάρισε προχθές ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Ευ. Βενιζέλο ότι δεν θα υπάρξει «άμεση ή έμμεση» αποζημίωση των ιδιωτών ομολογιούχων στο πλαίσιο του PSI, καθώς αυτό θα προκαλούσε κύμα απαιτήσεων από τους ιδιώτες επενδυτές που υπέστησαν τις απώλειες.

Από την πλευρά του, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, ανέφερε ότι απόφαση της ευρωομάδας είναι ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία αποζημίωση, αλλά πρόσθεσε ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί αναλυτικά στην Αθήνα. «Για τα φυσικά πρόσωπα δεν έχω να προσθέσω τώρα τίποτα, δεν είναι κατάλληλη στιγμή» είπε με προεκλογικό νόημα.

Για το ίδιο θέμα της «απάτης» που διέπραξε το κράτος σε βάρος χιλιάδων μικρών αποταμιευτών ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό χθες, ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ομολόγων, θα πρέπει να διευκρινίσω ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι θα μπουν στη διαδικασία της απομείωσης του χρέους όλα τα ομόλογα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο κάτοχος. Από εκεί και πέρα το ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση είναι ένα θέμα το οποίο θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω…»

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ