Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Κοροϊδία και με τη λίστα των 54.000!

Ανθρακες ο θησαυρός και από τη λίστα των 54.000 που έβγαζαν λεφτά εκτός Ελλάδας στο διάστημα 2009-2011 θα ελεγχθούν μόνο 20…

Κοροϊδία κανονική, πασπαλισμένη με ανικανότητα, από ένα θλιβερό κράτος, που προτού χρεοκοπήσει γέμισε τα ελληνικά βουνά με βίλες.

Η αποτελεσματικότητα του Χάρη Θεοχάρη, που φαίνεται όταν κάποιος χρωστάει στην Εφορία 200 ή 500 ευρώ, μάλλον πήγε περίπατο, όταν έπεσε στην καρδιά του συστήματος, που ήθελε να σώσει τα λεφτά του από τη χρεοκοπία. Πριν από λίγο καιρό τα κανάλια διαφήμιζαν το κυνήγι των 54.000 ατόμων που σήμερα άντε να είναι 20, για να καταλήξουν κανένα πολύ σύντομα.

Μόνο 20 έλεγχους σχεδιάζει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών στις 20.000 υποθέσεις φορολογουμένων για τους οποίους υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι έβγαλαν «μαύρο» χρήμα στο εξωτερικό.

Οι αποφάσεις για την επιβολή των ποινών για όσους είναι, για παράδειγμα, στη λίστα των 54.000 ονομάτων και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους τα χρήματα που φυγάδευσαν στο εξωτερικό την τριετία 2009-2011 δεν έχουν υπογραφεί ακόμα, με κύρια ευθύνη του απίθανου Χάρη Θεοχάρη.

Οι περισσότεροι ελεγχόμενοι αγνόησαν την Εφορία και δεν προσήλθαν καν να δώσουν εξηγήσεις, παρότι τουλάχιστον οι 20.000 εξ αυτών δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα εισοδήματά τους. Από τις 20.000 υποθέσεις μέχρι σήμερα έχουν επιλεγεί για έλεγχο μόνον 20! Είναι προφανές ότι οι ποινές και οι κυρώσεις που θα επιβάλλονταν σε όσους πιθανολογείται ότι διακίνησαν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό χάθηκαν στις ατραπούς του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι την περίοδο 2009-2011 περίπου 54.000 φορολογούμενοι έβγαλαν στο εξωτερικό συνολικά κεφάλαια ύψους 22 δισ. ευρώ. Από αυτούς στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων πιάστηκαν 25.000, με διαφορές εμβασμάτων – δηλωθέντων εισοδημάτων της τάξεως των 7 δισ. ευρώ. Ακολούθησε η αποστολή ειδοποιητηρίων στους 25.000 για υποβολή πρόσθετων στοιχείων και από αυτούς ανταποκρίθηκαν περίπου 5.000.

Παρά τις γραπτές και τις δημόσιες προσκλήσεις και ανακοινώσεις, οι ελεγχόμενοι αγνόησαν το υπουργείο Οικονομικών, ακολουθώντας και τις συστάσεις νομικών και φοροτεχνικών συμβούλων τους, που τους ενθάρρυναν να επικαλεστούν κωλύματα νομιμότητας και συνταγματικότητας στην περίπτωση που κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ