18|09|2020

Κρέας, πλιγούρι και κρασί από αλλη εποχή σε συμπόσιο στη Χαλκιδική

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Αριστοτελικό «τραπέζι» θα στρώσει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω στο άλσος του Αριστοτέλη, στα Στάγειρα Χαλκιδικής, τον Σεπτέμβριο, κάνοντας «βουτιά» στις γαστρονομικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων, στα υλικά και τις μαγειρικές της εποχής του μεγάλου φιλοσόφου μας και ανασκαλεύοντας αναμνήσεις του μακρινού παρελθόντος.

Κρέας, πλιγούρι, κρασί, συνταγές από μια ένδοξη εποχή και διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος, όλα θα έχουν τη θέση τους σε ένα ιδιότυπο αριστοτελικό συμπόσιο, που θα περιλαμβάνει, πέραν της γευστικής απόλαυσης, επίδειξη μαγειρικής, αλλά και βοταναλογικές περιηγήσεις στην αρχή του αριστοτελικού περιπάτου, που είναι χαραγμένος στην περιοχή.

Για το διαφορετικό αυτό τραπέζι θα χρησιμοποιηθούν τοπικά προϊόντα και είδη. Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει ως στόχο να αξιοποιήσει το μοναδικό και διεθνούς αναγνωρισιμότητας brand name του μεγάλου φιλοσόφου μας, ο οποίος γεννήθηκε το 384 π.Χ. στα αρχαία Στάγειρα (η σημερινή ονομασία της περιοχής είναι Λιοτόπι, μισό χιλιόμετρο νοτίως της Ολυμπιάδας), σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Το όνομα του Αριστοτέλη, που είναι γνωστό ανά την υφήλιο, λίγο έχει αξιοποιηθεί από τους τουριστικούς παράγοντες της περιοχής, που έχουν αρχίσει σταδιακά να «επενδύουν» στη δυναμική του.

Η γαστρονομία «πρεσβευτής» της περιοχής

Το αριστοτελικό συμπόσιο είναι μια από τις δύο νέες δράσεις που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Αθω μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Mount Athos Area Kouzina, που κάνει τη γαστρονομία πρεσβευτή προώθησης της περιοχής στο εξωτερικό. Η δεύτερη είναι το Arnea Kouzina Traditional, μια γιορτή παραδοσιακής κουζίνας στο άλσος της Αγίας Παρασκευής, στην Αρναία.

Αυτές τις ημέρες κηρύχθηκε και η έναρξη του προωθητικού ταξιδιού του Mount Athos Area Kouzina 2015 στο εξωτερικό, το οποίο και θα αποτελέσει εργαλείο προβολής του τρίτου «ποδιού» της Χαλκιδικής στις αγορές του κόσμου. Ολόκληρο το πρόγραμμα του 2015, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, θα διαπνέεται από τον αέρα και της ιταλικής κουζίνας.

Μαρία Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Η δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έτοιμοι για εθνικές παραχωρήσεις!

Ανησυχία από τις δηλώσεις Γεραπετρίτη ότι η Ελλάδα μπορεί να δεχτεί προς συζήτηση το εύρος της επήρειας των νησιών μας Ζωηρή ανησυχία προκαλούν οι χθεσινές...

Κυριάκος Βελόπουλος: Δεν ντρέπεστε για τη δήλωση του Ζάεφ;

Επιτέθηκε κατά μέτωπο στην κυβέρνηση για τη στροφή 180 μοιρών, επικαλούμενος το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» Στη Βουλή έφτασε το χθεσινό αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «δημοκρατίας»...

Ευρωβουλή: Καλεί την Άγκυρα να βάλει άμεσα «φρένο» στις προκλήσεις

Στο ψήφισμα που πέρασε χθες από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν «την πλήρη...

Ο Γερμανός πρέσβης ομολογεί οτι χαϊδεύουν την Τουρκία

Μίλησε για την καλή σχέση τους, ενώ δεν του άρεσε η κριτική. Την ίδια ώρα ο... Φον Δημητράκης Καιρίδης έσπευσε να εκθειάσει το Βερολίνο Ζητώντας...

Νέα επίθεση από τη γνωστή ιστοσελίδα antinews του συστήματος Σαμαρά, με την προτροπή: «Ξεκαβαλήστε»!

Νέα σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε και χθες το σύστημα Σαμαρά. «Προς Μαξίμου: Ξεκαβαλήστε το καλάμι!» είναι ο τίτλος...