Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Κρίσιμες οι ώρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Περιμένουν την επιβεβαίωση Κοντονή FIFA-UEFA

Ένα βήμα, που μένει να φανεί αν είναι μικρό ή μεγάλο, απέμεινε για να φανεί αν θα αποφευχθεί το Gr-Exit. Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζάνι Ινφαντίνο, με επιστολή του σήμερα στην ΕΠΟ ενημερώνει την ομοσπονδία πως μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή στη Γενεύη περιμένει την έγγραφη επιβεβαίωση του υφυπουργού πως οι τροποποιήσεις που έχουν ζητήσει θα υπάρχουν στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί.

Το μοναδικό σημείο τριβής, στο οποίο η UEFA είναι κάθετη και φαίνεται πως ακόμη δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή ως προς την ουσία ή έστω τη διατύπωση, φαίνεται πως είναι η δυνατότητα που θέλει να έχει η κυβέρνηση να επιβάλει ποινές αποκλεισμού από την Ευρώπη σε ομάδες οι οπαδοί των οποίων προκαλούν σοβαρά επεισόδια. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν θέλει επ ουδενί να υπάρχει αυτή η δικαιοδοσία, που μπορεί να κάνει άνω-κάτω τις διοργανώσεις της σε περίπτωση τέτοιας αποβολής.

Κατά τα άλλα, πληροφορίες αναφέρουν πως κυβέρνηση και FIFA/UEFA συμφώνησαν σε μια κοινά αποδεκτή λύση για το θέμα των πειθαρχικών οργάνων, με καθιέρωση τακτικών εν ενεργεία δικαστών που θα προτείνονται από το Πρωτοδικείο κι από αυτή η ΕΠΟ θα επιλέγει ποιοι θα στελεχώσουν τα πειθαρχικά της όργανα. Συναίνεση επιτεύχθηκε και στα άλλα ζητήματα.

Ο Σταύρος Κοντονής μέχρι αύριο, μέρα που αρχίζει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου, αναμένεται να στείλει τις τροποποιήσεις στη Γενεύη και μένει να φανεί αν αυτές θα καλύψουν FIFA και UEFA, προκειμένου να γίνει γνωστό αν ο κίνδυνος διεθνούς «απομόνωσης» της Ελλάδας θα εκλείψει ή όχι. Εκφράζεται εκατέρωθεν η αισιοδοξία πως μια λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές θα βρεθεί και η Ελλάδα θα αποφύγει τις καταστροφικές συνέπειες ενός Gr-Exit.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ