Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

KTEO: Σφίγγει ο κλοιός για 1.600.000 Ι.Χ.

Οι προθεσμίες λήγουν για τα αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ακόμα από έλεγχο Στο TAXIS το πρόστιμο 150€ από το 2016!

Εμφραγμα εν όψει στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας, καθώς έως το τέλος του έτους πρέπει να περάσουν από τεχνικό έλεγχο περίπου 1.600.000 οχήματα. Αυτό, φυσικά, είναι πρακτικά αδύνατο, ακόμα κι αν τα ΚΤΕΟ παραμένουν ανοιχτά ολόκληρο το 24ωρο.

Οσοι δεν έχουν περάσει το όχημά τους από ΚΤΕΟ και θέλουν να γλιτώσουν χρήματα καλό θα ήταν να σπεύσουν σήμερα, καθώς από αύριο θα κληθούν να καταβάλουν ολόκληρο το πρόστιμο εκπρόθεσμης προσέλευσης, ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα τους επιβάλλεται και διοικητικό πρόστιμο. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων, πάντως, δεν φαίνεται ότι έχουν συγκινηθεί από την προοπτική να πληρώσουν μειωμένο πρόστιμο, ενδεικτικό της ασφυκτικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ελληνικό νοικοκυριό.

Σήμερα, λοιπόν, εκπνέει η προθεσμία για να περάσουν από ΚΤΕΟ, καταβάλλοντας μειωμένο τέλος εκπρόθεσμης προσέλευσης, όσα οχήματα συμπλήρωσαν εξάμηνο χωρίς να έχουν υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Οι ποινές

Από αύριο οι ιδιοκτήτες οχημάτων που περνούν καθυστερημένα από τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ θα πληρώνουν το πλήρες πρόστιμο που τους αναλογεί. Αν, μάλιστα, παρέλθει και η ηµερομηνία της 31ης ∆εκεμβρίου 2015 χωρίς να έχουν προσκομίσει τα οχήματά τους για τη διενέργεια του ελέγχου, τότε από 1/1/2016 θα τους επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 150 ευρώ, το οποίο βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση, εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης ∆ηµοσίων Εσόδων και μετά την προθεσμία καταβολής του προσαυξάνεται µε τον προβλεπόμενο τόκο.

Τα πρόστιμα αυτά θα επιβάλλονται και στους ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι δεν τήρησαν τις πρώτες δύο προθεσμίες για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση καταβολής µειωμένου πρόσθετου τέλους, δηλαδή:  

  • την προθεσμία της 20ης Οκτωβρίου 2015 για τα οχήματα που το χρονικό διάστημα έξι μηνών από την καταληκτική ηµερομηνία εµ̟πρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου είχε παρέλθει έως τις 30/6/2014,
  • την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου 2015 για όσα το αντίστοιχο χρονικό διάστημα είχε ̟παρέλθει από 1/7/2014 έως 31/12/2014.

Διπλό χαράτσι για τους εκπρόθεσμους 

Τι θα κληθεί, όμως, να πληρώσει ο ιδιοκτήτης οχήματος που δεν πέρασε εμπρόθεσμα από ΚΤΕΟ; Αν προλάβει και πάει σήμερα, θα καταβάλει το μισό τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου, δηλαδή 33 ευρώ. Αντίθετα, από αύριο θα πληρώνει ολόκληρο το τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου, τουτέστιν 65 ευρώ. Αυτή, όμως, δεν είναι η μοναδική επιβάρυνση που τους περιμένει.

Από την 1η Ιανουαρίου 2016 οι κάτοχοι των οχημάτων που δεν έχουν περάσει από έλεγχο θα επιβαρυνθούν από την Εφορία με πρόστιμο 150 ευρώ, το οποίο θα βρουν στο TAXISnet ως οφειλή. Σε περίπτωση που πέσουν στις δαγκάνες της Τροχαίας, το πρόστιμο φτάνει τα 400 ευρώ, το οποίο θα μειωθεί σε 50 ευρώ, αν ο οδηγός εντός 10 ημερών περάσει από ΚΤΕΟ.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ