Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Lamda: Η ΚΥΑ για το μητροπολιτικό πάρκο ναρκοθετεί την επένδυση στο Ελληνικό

Απροσπέλαστα εμπόδια τόσο στην έναρξη όσο και στην ομαλή εξέλιξη της επένδυσης στο Ελληνικό……δημιουργεί, σύμφωνα με τη διοίκηση της Lamda Development, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το μητροπολιτικό πάρκο στον χώρο του πρώην αεροδρομίου. 

Η ΚΥΑ κοινοποιήθηκε την Τετάρτη στη Lamda Development, η οποία εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η ΚΥΑ υιοθετεί θέσεις του υπουργείου Πολιτισμού που δημιουργούν απροσπέλαστα εμπόδια τόσο στην έναρξη όσο και στην ομαλή εξέλιξη του έργου.

Καταχρηστικά και αδικαιολόγητα απαιτεί: α) γνωμοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού για όλες τις μελέτες που αφορούν ψηλά κτίρια, ειδικά κτίρια, ειδικές κατασκευές, έργα υποδομής κ.ά., β) έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού σε όλες τις μελέτες για κάθε είδους έργο, σε ακαθόριστη ακτίνα γύρω από τα μνημεία του πάρκου». Στη Lamda Development υποστηρίζουν: «Τα ανωτέρω ουσιαστικά ακυρώνουν τη συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια ετών και δημιουργούν σοβαρά γραφειοκρατικά προσκόμματα, επιβαρύνοντας υπέρμετρα το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό του έργου.

Ουσιαστικά πριν από την έναρξη κάθε επιμέρους ανάπτυξης απαιτείται ξεχωριστή έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η αυτονόητη αβεβαιότητα θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υλοποίηση αυτής καθαυτής της επένδυσης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ