Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020

Λάτρευε τον «Κόμη Δράκουλα», τη Eurovision και τον εαυτό του

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

«Το παρανοϊκό μίσος στην πραγματικότητα είναι μίσος για το όμοιο, δεν είναι μίσος για τη διαφορά» υποστηρίζει η φροϊδολακανική θεωρία. Στο όνομα όμως της «παρανοϊκής άμυνας» το μισητό πρόσωπο πρέπει να προσλάβει τα χαρακτηριστικά του διαφορετικού αλλοδαπού, του ξένου. Αυτή δείχνει να είναι η κλινική περίπτωση του Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, που «καταδίκασε σε θάνατο με ψυχωτική μανία» τόσο το Εργατικό Κόμμα, στις παρυφές του οποίου μεγάλωσε, όσο και την ισλαμική κοινότητα της Νορβηγίας. Οπως άλλωστε ο ίδιος παραθέτει σε ένα είδος «συνέντευξης» που έκανε στον εαυτό του, «η γιαγιά μου και ο άντρας της ήρθαν στη Νορβηγία ως πολιτικοί πρόσφυγες από τη Χιλή και ήταν μαρξιστές».

Στη συνέχεια αναφέρει τους φιλικούς δεσμούς που διατήρησε κατά τη διάρκεια της σχολικής ζωής με μουσουλμάνους και μη Νορβηγούς. Μέχρι να αλλάξει και να οδηγηθεί σε «ιδεολογικούς στόχους προς όφελος των συμπατριωτών του». Οσο για τα ελαττώματά του, «ομολογεί» με τρομακτική διαύγεια πως έχει «φουσκωμένο εγώ» και «παραμελημένες κοινωνικές δεξιότητες».

Η διττή ζωή και προσωπικότητα του παρανοϊκού μαζικού δολοφόνου ξετυλίγεται μέσα στο ημερολόγιο τρόμου του και στις αναρτήσεις του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 32χρονος εξτρεμιστής παρουσιαζόταν ως ιδεολόγος, διανοούμενος, καλλιεργητής με οικολογικές ευαισθησίες. Διχασμένη προσωπικότητα σε ψυχωτικό παραλήρημα ή «συνειδητός ρόλος»;

Ο Νορβηγός, που είχε ως ήρωα τον «Κόμη Δράκουλα» και λάτρευε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, προσευχόταν στον Θεό για να ευλογήσει το σχέδιό του που θα απάλλασσε την Ευρώπη από τη συμμαχία ισλαμιστών και μαρξιστών. Απέφευγε δε συστηματικά την επαφή με το άλλο φύλο, για να μην τεθούν σε κίνδυνο τα σχέδιά του. Χαρακτήριζε άλλωστε τον όποιο «κοινωνικό δεσμό» ως «κοινωνικό θόρυβο». Προτιμούσε να συνευρίσκεται ερωτικά μόνο με ιερόδουλες, ενώ πίστευε πως οι ελκυστικές γυναίκες θα πρέπει να θανατώνονται!

Ο Αντερς διατηρούσε μια ιδιότυπη σχέση με την εμφάνισή του και ιδίως με το σώμα του. Λάτρης των μυών του, επιδιδόταν στο body building και στην κατανάλωση πρωτεϊνών. Πριν από την πραγματοποίηση του μαζικού εγκλήματος είχε φροντίσει επιμελώς την κόμη του και το πρόσωπό του. Αφού κουρεύτηκε και ξυρίστηκε, έκανε σολάριουμ για να δείχνει «πιο φρέσκος», όπως σημειώνει ο ίδιος στο ημερολόγιό του. Ηταν άλλωστε για εκείνον εξαιρετικά σημαντικό να μην ταυτιστεί με έναν τρομοκράτη, όπως ο Μπιν Λάντεν, που έμοιαζε με «άνθρωπο των σπηλαίων».

Τι κυοφορεί ωστόσο την ψυχική ασθένεια και τι τη θρέφει; «Το μίσος γεννά μίσος» αναφέρει εύστοχα διαδικτυακός φίλος του Αντρες Μπρέιβικ στο facebook, που ακολουθούσε διαδικτυακά τον Νορβηγό εξτρεμιστή με «το ήσυχο προφίλ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης».

Δήμητρα Αθανασοπούλου


Μαρτυρίες-σοκ: Γλίτωσε από τους Ταλιμπάν για να τραυματιστεί από τον παρανοϊκό νεοναζί

«Ετσι είναι η ζωή. Σε ένα επικίνδυνο μέρος έχεις πάντα την πιθανότητα να ζήσεις και σε ένα ασφαλές μέρος έχεις πάντα την πιθανότητα να πεθάνεις. Αυτή είναι η μοίρα και δεν μπορείς να την αποφύγεις». Η φιλοσοφημένη τοποθέτηση ανήκει σε έναν άνθρωπο που έχει δει πολλά στη 19χρονη ζωή του. Και αν και έφυγε από το Αφγανιστάν για να γλιτώσει από βέβαιο θάνατο και τους Ταλιμπάν, ήταν τελικά στο νορβηγικό νησί Οτόγια όπου παραλίγο να χάσει τη ζωή του!

Πρόκειται για τον Χουσεΐν Καζέμι, έναν Αφγανό πολιτικό πρόσφυγα που τραυματίστηκε και αυτός από την επίθεση του Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ. Ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται, με τραύματα στον ώμο και στα δύο πόδια, αντιμετωπίζει με συγκατάβαση την ειρωνεία της μοίρας. «Εχω ζήσει πολλά καλά πράγματα στη Νορβηγία» λέει για τη χώρα που του προσέφερε πολιτικό άσυλο, όμως «αυτή είναι η χειρότερη εμπειρία που θα έχω ποτέ στη ζωή μου».

«Δεν μπορώ να περιγράψω τον φόβο στο μυαλό μου» λέει στο μπλογκ του κι ο νεαρός Νορβηγός Πράμπλιν Κάουρ, που γλίτωσε προσποιούμενος ότι είχε πεθάνει, πεσμένος ανάμεσα στα θύματα του Μπρέιβικ. Εξίσου τυχεροί ήταν οι περίπου 150 νεαροί οι οποίοι έπεσαν στο νερό και σώθηκαν από κατασκηνωτές, που έσπευσαν να τους μαζέψουν με κανό από την απέναντι ακτή.

Μυρτώ Μπούτση


Σκότωνε με απαγορευμένες σφαίρες dum-dum

Το μακελειό στην Οτόγια ήταν σχεδιασμένο να προκαλέσει τον μέγιστο αριθμό θυμάτων. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, οι σφαίρες που χρησιμοποίησε ο Μπρέιβικ ήταν τύπου dum-dum, οι οποίες διαλύονται μέσα στο σώμα και προκαλούν τη μέγιστη δυνατή ζημιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σφαίρες αυτές χρησιμοποιήθηκαν από τους Βρετανούς στην Ινδία στα τέλη του 19ου αιώνα, για να καταστείλουν τις εξεγέρσεις των ντόπιων – το όνομά τους προέρχεται από αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην Καλκούτα. Η χρήση τους απαγορεύτηκε για ανθρωπιστικούς λόγους πολύ νωρίς, ήδη από τη Συνθήκη της Χάγης το 1899! Εξακολουθούν όμως να χρησιμοποιούνται από τους κυνηγούς, για να καταφέρουν μοιραίο πλήγμα στο θήραμα τους.


Και Ελληνας στη σύναξη των Ναϊτών Ιπποτών

Στο μανιφέστο του παρανοϊκού νεοναζί, που θυμίζει «Κώδικα Da Vinci», αναφέρεται η μυστική συνάντηση για την επανίδρυση του μεσαιωνικού τάγματος

Τον Απρίλιο του 2002, μια ομάδα εννέα ατόμων -ανάμεσά τους κι ένας «Ελληνας Ορθόδοξος», έτσι αναφέρεται- κατέφθανε στο βροχερό Λονδίνο για έναν «ιερό» σκοπό. Μια αποστολή της οποίας η μυστικότητα έπρεπε να διαφυλαχθεί με κάθε τίμημα. Στόχος τους, η επανίδρυση του μεσαιωνικού τάγματος των Φτωχών Συστρατιωτών του Χριστού και του Ναού του Σολομώντα (λατ. Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici) ή, πιο απλά, η επανίδρυση του τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών (για όσους έχουν διαβάσει τον «Κώδικα Da Vinci»)!

Σε ένα κεφάλαιο του πολυσέλιδου «μανιφέστου» του, που πιθανότατα θα ζήλευε ακόμη και ο διάσημος συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Κώδικα Da Vinci» Νταν Μπράουν, ο 32χρονος Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ κάνει εκτενή αναφορά τόσο στη συνάντηση αυτή όσο βέβαια και στους συμμετέχοντες, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει. «Τα ονόματά τους θα κρατηθούν απόρρητα προκειμένου να αποφευχθεί η δίωξή τους από τους κουλτουριάρηδες μαρξιστές/οπαδούς της πολυπολιτισμικότητας» έγραφε χαρακτηριστικά ο παράφρων Νορβηγός στο πόνημά του.

Οπως εξηγούσε χαρακτηριστικά, η επανίδρυση του τάγματος των Ναϊτών Ιπποτών έγινε «με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων των ελεύθερων αυτοχθόνων Ευρωπαίων και τον αγώνα εναντίον της ανερχόμενης ευρωπαϊκής τζιχάντ» (κάνει λόγο για «τρίτη Τζιχάντ»). Συνέχισε λέγοντας πως «το Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών επανιδρύθηκε ως πανευρωπαϊκό εθνικιστικό στρατιωτικό τάγμα, αλλά και ως στρατιωτικό-ποινικό δικαστήριο» με σκοπό «την κατάληψη της εξουσίας σε βάθος 100 ετών».

Ως ιδρυτικά μέλη του νέου Τάγματος ο Μπρέιβικ αναφέρει εννέα Ανώνυμους, για τον καθένα από τους οποίους, δίπλα στον αύξοντα αριθμό του, παραθέτει την εθνικότητά του και τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Εκτός από τον ίδιο τον Νορβηγό, αλλά και τον «Ελληνα Ορθόδοξο» που αναφέρεται στη σελίδα 817 του μανιφέστου, στα ιδρυτικά μέλη συγκαταλέγονται ακόμη δύο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος κι ένας Σέρβος – σύναξη που περισσότερο θυμίζει κρύο μεσαιωνικό ανέκδοτο παρά οτιδήποτε άλλο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης των εννέα Ιπποτών του Ναού, σύμφωνα με τον Μπρέιβικ, έγινε και μια άτυπη δίκη, στη διάρκεια της οποίας ελήφθησαν «καταδικαστικές αποφάσεις» για «όλα τα κράτη της δυτικής Ευρώπης, όπως επίσης και για εκείνα των Βαλκανίων». Γράφει ο Μπρέιβικ με κάθε… επισημότητα: «Το Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Τάγμα και Ποινικό Δικαστήριο έκρινε ένοχους όλους τους Ευρωπαίους που ανήκουν στην κατηγορία Α και Β των προδοτών, για την τέλεση εγκλημάτων εναντίον των Ευρωπαίων πολιτών. Ολοι οι ένοχοι που ανήκουν στην κατηγορία των προδοτών Α και Β καταδικάστηκαν σε θάνατο. Η επιβολή των ποινών εκκρεμεί και θα εκτελεστούν από τους Ιππότες». Στην κατηγορία Α, σημειώνει στο μανιφέστο του, ανήκουν πολιτικοί, επιχειρηματίες, άνθρωποι των ΜΜΕ, ενώ στην κατηγορία Β οι «κουλτουριάρηδες μαρξιστές» και γενικότερα οι συμπαθούντες τους ισλαμιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ελληνας που ήταν μέλος της ομάδας του επανιδρυθέντος Τάγματος λέγεται πως ήταν μέλος της ομάδας διερεύνησης στόχων για εκτέλεση ανάμεσα σε μαρξιστές και οπαδούς της πολυπολιτισμικότητας!

Γιώργος Τραπεζιώτης


Περισσότεροι από 100.000 πολίτες συμμετείχαν στην πορεία των ρόδων

Η επίθεση διαδηλωτών κατά τη μεταφορά του αμετανόητου δολοφόνου στο δικαστήριο

Περισσότεροι από 100.000 Νορβηγοί συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Οσλο, για να διαδηλώσουν με λευκά και κόκκινα τριαντάφυλλα για τη συμπαράσταση τους στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες της έκρηξης και των δολοφονίων της Παρασκευής.

Ο απολογισμός των θυμάτων της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε τη Νορβηγία την περασμένη Παρασκευή αναθεωρήθηκε προς τα κάτω και, όπως ανακοίνωσαν χθες οι Αρχές της χώρας, οι νεκροί συνολικά ανέρχονται σε 68.

Η νέα καταμέτρηση του αριθμού των θυμάτων όμως δεν ήταν ικανή να αλλάξει τη διάθεση σε μια χώρα που πενθούσε. Χθες σε συνεδρίαση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών το νορβηγικό δικαστήριο, το οποίο έχει δύναμη να επιβάλει ποινές έως μόνο 21 έτη, αποφάσισε να κρατηθεί ο Μπρέιβικ για οκτώ εβδομάδες. Για τον μισό χρόνο της προφυλάκισης, η οποία είναι πιθανό να παραταθεί στο ένα έτος, ο Μπρέιβικ δεν θα έχει δυνατότητα αλληλογραφίας και επισκέψεων, καθώς και πρόσβαση σε μέσα μαζικής επικοινωνίας. Η απόφαση στηρίχτηκε σε φόβους ότι ελεύθερος ο Μπρέιβικ θα παραποιούσε αποδεικτικά στοιχεία και θα παρενέβαινε σε έρευνες για όσα υποστηρίζει στην εμφάνισή του στις Αρχές, όπως ότι είναι μέρος δικτύου με άλλους δύο θύλακες!

Ο Μπρέιβικ πήγε στο δικαστήριο με αστυνομικό αυτοκίνητο, το οποίο έγινε στόχος επίθεσης από διαδηλωτές. Ο ίδιος παραδέχεται ότι ευθύνεται για την έκρηξη και τις δολοφονίες, αλλά δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο, καθώς μαχόταν τον «πολιτιστικό μαρξισμό» και τη μουσουλμανική κυριαρχία στην Ευρώπη. Παρατήρησε ακόμη ότι στόχος του ήταν να κάνει κακό στο Εργατικό Κόμμα, για να μην μπορεί να προσελκύσει νέα μέλη.

Το μεσημέρι όλη η Νορβηγία κράτησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της επίθεσης. Καθώς, όμως, οι Νορβηγοί σιωπούσαν είχαν στη σκέψη τους τις φωνές, οι οποίες σχολίαζαν δυσμενώς τον χρόνο ο οποίος χρειάστηκε για να επέμβει η αστυνομία, αλλά και το νομικό σύστημα της χώρας.

Οι νόμοι της Νορβηγίας, όπου η έλλειψη σωφρονιστικών εγκαταστάσεων σημαίνει ότι οι παράνομοι περιμένουν τη φυλάκισή τους στο σπίτι τους, επιτρέπουν μέγιστη ποινή 21 ετών και οι φυλακισμένοι είναι πιθανό να αποφυλακίζονται στα επτά. Η νορβηγική νομοθεσία σχολιάζεται με ειρωνεία και κριτική διάθεση και για το γεγονός ότι οι αυστηροί νόμοι οπλοκατοχής και οπλοχρησίας δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τον Μπρέιβικ.

Την ίδια ώρα η αστυνομία, η οποία φαίνεται ότι από τον Μάρτιο είχε αγνοήσει έκθεση σχετική με το πώς «ένας μεγαλύτερος βαθμός ακτιβισμού σε ομάδες εχθρικές προς το Ισλάμ είναι πιθανό να οδηγήσει σε αυξημένη χρήση βίας», είναι στόχος κριτικής και για την ετοιμότητά της. Η νορβηγική αστυνομία δεν είχε ελικόπτερο διαθέσιμο και οι ειδικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο και βάρκες για να μεταβούν στο νησί Οτόγια, όπου κατέφθασαν περίπου μία ώρα μετά την πληροφόρηση για τις δολοφονίες.

Αλέξανδρος Μόρντουντακ


Θα εκτελούσε στο νησί την πρώην πρωθυπουργό, αλλά δεν πρόλαβε

 

Στόχος της αιματηρής επίθεσης στο νησί Οτόγια φαίνεται πως ήταν και η πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ. Την αποκάλυψη έκανε στην αστυνομία ο δράστης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Aftenposten». Η «μητέρα του έθνους», όπως την αποκαλούν πολλοί Νορβηγοί, είχε επισκεφθεί το νησί νωρίτερα την Παρασκευή και είχε εκφωνήσει ομιλία στην κομματική νεολαία. Ο Μπρέιβικ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Ιντερνετ τη χαρακτηρίζει -αντίθετα- «δολοφόνο της χώρας», υποστήριξε ότι σκόπευε να την εκτελέσει, αλλά καθυστέρησε και δεν την πρόλαβε. Πάντως, ανάμεσα στα θύματά του συγκαταλέγεται ο ετεροθαλής αδελφός της πριγκίπισσας της Νορβηγίας Μέτε-Μάριτ, Τροντ Μπέρντσεν.


Στη μαύρη λίστα και ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ!

«2083: Μία Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας». Σελίδα 924. Στο πολυσέλιδο παραληρηματικό μανιφέστο του ο 32χρονος Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ κάνει αναφορές στα «πολιτικά κόμματα που υποστηρίζουν την πολυπολιτισμικότητα». Κόμματα «προδοτικά», όπως τα χαρακτηρίζει, των οποίων τα στελέχη, σύμφωνα με το σκεπτικό του, δεν αξίζουν τίποτε λιγότερο από τον θάνατο!

Ξεκινώντας την αναφορά του ανά χώρα, ο Μπέργουικ (όπως υπογράφει στο μανιφέστο) φτάνει και στην Ελλάδα, βάζοντας στη λίστα «μαρξιστές/αυτοκαταστροφικοί ουμανιστές/καπιταλιστές οπαδοί της παγκοσμιοποίησης» το… ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ! Ο Νορβηγός, μάλιστα, αναφέρει την πλήρη ονομασία κάθε πολιτικού σχηματισμού, παραθέτοντας δίπλα και τα ονόματά τους στην ελληνική γλώσσα! Ακριβώς κάτω από τους «Προδότες», κατά τον ίδιο, δεν ξεχνά να αναφερθεί και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο όμως φαίνεται να… γλιτώνει (προς το παρόν) από τη μανία του, καθώς «προσωρινά», όπως γράφει, θεωρεί πως βρίσκεται σε μια κατάσταση «ουδετερότητας».

Αρκετά πιο κάτω, συγκεκριμένα στη σελίδα 1.245, ο αναγνώστης του παρανοϊκού πονήματος διαπιστώνει πως ο 32χρονος Νορβηγός κάνει και αναφορές στα κόμματα, στα κινήματα και τα έντυπα της Ακρας Δεξιάς ανά χώρα της Ευρώπης, με τα οποία πιστεύει πως μοιράζεται κοινές αρχές. Συγκεκριμένα, ο Μπρέιβικ αναφέρεται στο Ελληνικό Μέτωπο (το οποίο χαρακτηρίζει αντιμεταναστευτικό πολιτικό σχηματισμό), στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (γράφει πως στις εκλογές του 2007 έλαβε το 3,8% των ψήφων), στην Πατριωτική Συμμαχία («διαλύθηκε το 2007 – ενεργή παραμένει η εφημερίδα της «Ελεύθερος Κόσμος»), στη Χρυσή Αυγή και στο έντυπό της «Αντεπίθεση».

Παρ’ όλα αυτά, και στη σελίδα 923 ο Νορβηγός μακελάρης φροντίζει να ενημερώσει τον αναγνώστη του ότι «έχει διαπιστωθεί πως στην Ελλάδα, στη χώρα δηλαδή της οποίας η κοινή γνώμη αντιτίθεται περισσότερο στους μετανάστες, δεν υπάρχει ένα αντιισλαμιστικό κόμμα με πετυχημένη πολιτική δράση».

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}45{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Σεισμός» για το έγκλημα διαρκείας! Η αποκάλυψη-σοκ της κυριακάτικης δημοκρατίας προκαλεί πολιτική θύελλα

Σεισμό προκάλεσε η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τα εγκληματικά λάθη που οδήγησαν στην εκτόξευση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η...

Στην εκκίνηση για… τσίμπημα οι Βρετανοί

Ακόμη και μέσα στις επόμενες ημέρες το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς καταπολέμησης του ιούΜία από τις πρώτες χώρες που θα...

Πέντε κινητά θα δώσουν απαντήσεις για τον φόνο της Τοπαλούδη

Δύο χρόνια μετά το φρικτό τέλος που είχε η Ελένη Τοπαλούδη, η Αστυνομία ευελπιστεί ότι θα λύσει τον γόρδιο δεσμόAν και έχουν περάσει δύο...

Πλακιωτάκης: Βρέθηκε θετικός, νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό

Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στον 9ο όροφο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, νοσηλεύεται από το Σάββατο με υψηλό πυρετό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης...

Ανάγκη ενίσχυσης και του ΕΚΑΒ με διασώστες

Παρότι βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις και μάλιστα σε 24ωρη βάση, παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι διασώστες του ΕΚΑΒ είναι «μέσα στο πρόβλημα» του...