Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Λαβρ-Ακη στους λογαριασμούς!

Κρίσιμη αναμένεται αυτή η εβδομάδα, με καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση διαφθοράς με διακίνηση «μαύρου χρήματος» του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου. Από τα μέσα της εβδομάδας, και συγκεκριμένα από την Τετάρτη, θα παρελάσουν ξανά από το γραφείο του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή οι 10 κατηγορούμενοι στην υπόθεση, συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού και εκπρόσωποι υπεράκτιων εταιριών, μέσω των οποίων, κατά το κατηγορητήριο, σε διάφορα χρονικά στάδια διακινήθηκε το «μαύρο πολιτικό χρήμα».

Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου απολογιών, αναμένεται η ανάκριση να «τρέξει» με ταχύτατους ρυθμούς. Δικαστικές πηγές, μάλιστα, εκτιμούν ως ιδιαίτερα σημαντικά τα στοιχεία που θα προστεθούν στην ογκωδέστατη δικογραφία από τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην υπόθεση, όπως και τα ευρήματα-κατασχεθέντα από την έρευνα της Αστυνομία στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου, καθώς και από άλλους χώρους που ελέγχονταν από τον πρώην υπουργό. Οι ίδιες δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εκπλήξεις στη δικαστική έρευνα, με νέα πρόσωπα και αδικήματα να προστίθενται στην υπόθεση.

Επισημαίνεται ότι ο ανακριτής αναμένει και στοιχεία από το ΣΔΟΕ, τα οποία θα αποκωδικοποιούν περαιτέρω τις μυστικές διαδρομές του «μαύρου χρήματος». Κυρίως η έρευνα του ΣΔΟΕ συνεχίζεται για δανειακές συμβάσεις, που φέρονται να υπεγράφησαν χωρίς επαρκείς εγγυήσεις από τις τράπεζες, καθώς και για ένα ακίνητο που απέκτησε η Αρετή Τσοχατζοπούλου στην οδό Κεφαλληνίας στην Κυψέλη.

Προς το παρόν, το ενδιαφέρον όλων στρέφεται τώρα στις απολογίες της συζύγου του πρώην υπουργού Βίκυς Σταμάτη και της κόρης του Αρετής Τσοχατζοπούλου.

Οι δύο γυναίκες αναμένεται να αρνηθούν την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, όπως έκανε στην απολογία του, χωρίς όμως να πείσει, και ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Σταμάτη κατηγορείται για την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ωστόσο η ίδια έχει αρνηθεί οιαδήποτε σχέση με την οικονομική διαχείριση της περιουσίας που έχει μαζί με τον σύζυγό της και ισχυρίστηκε ότι αποκλειστικός «διαχειριστής» ήταν ο πρώην υπουργός.

Από την άλλη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς είχε αρνηθεί, όταν κλήθηκε από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών, να δώσει «ανωμοτί εξηγήσεις».

Αποδοκιμασίες στις φυλακές από άλλους κρατούμενους!

Την ίδια στιγμή, ο Ακης Τσοχατζόπουλος συνεχίζει να βρίσκεται στο κελί 2 της ΣΤ’ Πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, φανερά καταβεβλημένος, όπως λένε όσοι τον βλέπουν από κοντά. Σίγουρα στην κακή του ψυχολογία έχουν συμβάλει και οι αποδοκιμασίες που άκουσε από συγκρατουμένους του, καθώς και το επεισόδιο που σημειώθηκε στην Α’ Πτέρυγα των φυλακών με πρωταγωνιστές τον Αστέριο Οικονομίδη και τον Γεώργιο Σαχπατζίδη και μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Οι φωνές και οι αποδοκιμασίες ήταν πολύ έντονες προς τους δύο συγκατηγορουμένους του πρώην υπουργού, με εκφράσεις όπως «λαμόγια», «εσείς τα φάγατε» και «θα πληρώσετε τώρα». Για λόγους ασφαλείας οι δύο μεταφέρθηκαν στην ίδια πτέρυγα με τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Βάσω Παλαιού


Ποιοι τρέμουν τις αποκαλύψεις για τα δωράκια (ακίνητα και… αυτοκίνητα) του «ωραίου Μπρούμελ»

Ο Ακης «χάριζε» σπίτια και οι «οπλαρχηγοί» του αυτοκίνητα. Οι σχετικές αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» προκάλεσαν σάλο για τους μυημένους και όχι μόνο στα άδυτα των αμυντικών εξοπλισμών. Το τρελό πάρτι, οι ισορροπίες, το παρασκήνιο αλλά και οι εμπλοκές προσώπων υπεράνω υποψίας, που αναδίνουν άρωμα μαύρου χρήματος, προκαλούν σοκ.

Ηδη κάποιοι από αυτούς δεν κοιμούνται καλά, καθώς τρέμουν τις αποκαλύψεις από στόματα που παρέμεναν ερμητικά κλειστά και φαίνεται ότι είναι αποφασισμένα να ανοίξουν.

Σύμφωνα με την «κυριακάτικη δημοκρατία», το σύστημα Ακη και οι «στρατιώτες» του (την εποχή που έλυνε κι έδενε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας) δεν περιλαμβάνουν μόνον αυτούς που συνελήφθησαν. Δεν είναι επίσης μόνον αυτοί που έστηναν εν μια νυκτί τις offshore εταιρίες για να ξεπλύνουν, όπως κατηγορούνται, το μαύρο χρήμα. Ονόματα υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ποιοι, κατά πόσον και με ποιον τρόπο εμπλέκονται.

Το εντυπωσιακό και γενικά άγνωστο, πάντως, είναι ότι -σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο παρασκήνιο- φαίνεται να υπάρχει ενεργός «συμμετοχή» ακόμα και επαγγελματιών δημοσιογράφων στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με τα τόσα πολλά λεφτά! Τις εποχές που έδεναν τα… σκυλιά με τα λουκάνικα η αποκαλούμενη και «Αγία Τετράς» έκανε -όπως φημολογείται- πλάτες στον κ. Τσοχατζόπουλο και «βοηθούσε» τους γαλαντόμους σε τέτοια θέματα εμπόρους όπλων να κάνουν «σωστά» τη δουλειά τους.

Οι γνωρίζοντες, μάλιστα, λένε ότι ακόμη και ονόματα του δημοσιογραφικού χώρου, υπεράνω πάσης υποψίας, είχαν συμμετοχή σε αυτά τα παιχνίδια, τα οποία -εκτός από το εξοπλιστικό- είχαν και ένα ευρύτερο πολιτικό σκέλος.

«Εξτρα λαρτζ» και ο ίδιος ο κ. Τσοχατζόπουλος, δεν δίσταζε να κάνει μεγάλα δώρα, ενώ οι παροικούντες τα υπουργεία του γνώριζαν πολλά για πανάκριβα αυτοκίνητα που χαρίζονταν από τους λεγόμενους «οπλαρχηγούς» και για δουλειές που εξασφαλίζονταν. Ο πανίσχυρος τότε υπουργός περιστοιχιζόταν μάλιστα από συγκεκριμένους δημοσιογράφους, εκ των οποίων βέβαια οι περισσότεροι επιζητούσαν πρόσβαση σε μια καλή πηγή πληροφόρησης. Ορισμένοι όμως βρέθηκαν να κατοικούν (μετακομίζοντας από τα απλά διαμερίσματά τους) σε πανάκριβα σπίτια των βορείων προαστίων, για τα οποία πάντως πλήρωναν ενοίκιο. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων ωστόσο δεν ήταν παρά… offshore εταιρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το ΣΔΟΕ, οι έρευνες αφορούν τουλάχιστον τέσσερις δημοσιογράφους (οι δύο εργάζονται σε κανάλια και οι άλλοι δύο σε εφημερίδες, μία εκ των οποίων μάλιστα δεν εκδίδεται πλέον).

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ