Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Λεφτά υπάρχουν για «αριστερές ιστορίες»!

Εν μέσω κρίσης, ο Νίκος Βούτσης έδωσε 25.000 € για «μελέτη»!

Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 25.000 ευρώ, εν μέσω κρίσης, χορήγησε η Βουλή για να… μελετηθεί η ιστορία της αριστερής νεολαίας.

Τη μάλλον «επιλεκτική» απόφαση για την οικονομική επιχορήγηση της Εταιρίας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) από τον προϋπολογισμό της Βουλής υπέγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, την ώρα που οι πολίτες βλέπουν τις τσέπες τους να αδειάζουν και τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά τις δραστηριότητες της εταιρίας για το έτος 2016, ενώ υψηλόβαθμη κοινοβουλευτική πηγή επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις υποστήριξε ότι στην ερευνητική ομάδα μετέχουν κορυφαίοι πανεπιστημιακοί.

Ενδιαφέρον, πάντως, έχουν όσα αναφέρονται για τον σκοπό και τη δράση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΕΜΙΑΝ στην ιστοσελίδα της. Η Εταιρία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2000 και εδρεύει στα Εξάρχεια, και συγκεκριμένα στην οδό Μαυρομιχάλη. Ως «σκοπό» της έχει, μεταξύ άλλων, «τη συγκέντρωση, ταξινόμηση και διαφύλαξη έντυπων και προφορικών αρχείων των οργανώσεων της ελληνικής νεολαίας, την προώθηση της μελέτης της ιστορίας των οργανώσεων της αριστερής νεολαίας της Ελλάδας και την ανάδειξη της δράσης και της συμβολής τους στην πολιτική ζωή».

Οσο για το ποιοι ίδρυσαν την εταιρία που έλαβε την πλουσιοπάροχη -έως προκλητική για την εποχή- επιχορήγηση, όπως αναφέρει η ταυτότητα στη διαδικτυακή σελίδα της, «οι πρώτοι εταίροι της ήταν, σχεδόν αποκλειστικά, στελέχη και ενεργοί μέτοχοι αριστερών οργανώσεων και ομάδων νεολαίας της εποχής 1950-1974», ενώ σήμερα το διοικητικό συμβούλιό της το απαρτίζουν εννέα άτομα.

Την ίδια ώρα, η Βουλή με απόφασή της στις 28 Φεβρουαρίου προχώρησε στην έγκριση δαπάνης ύψους 7.316,99 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) «για την προσφορά καφέ, νερού κ.λπ. κατά τις συναντήσεις του προέδρου, των αντιπροέδρων της Βουλής, καθώς και στις διάφορες εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας της Βουλής για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2016», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική απόφαση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ