Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Λουκέτο στα διοικητικά δικαστήρια!

Παραλύουν τα διοικητικά δικαστήρια όλης της χώρας από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου) και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών Ελλάδος αποφάσισε την αυτεπάγγελτη αναβολή της συζήτησης όλων των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Για το ίδιο χρονικό διάστημα δεν θα δημοσιεύονται δικαστικές αποφάσεις, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων. Ταυτόχρονα, οι διοικητικοί δικαστές θα απέχουν από διοικητικής φύσεως εργασία, άσχετη με τα καθήκοντά τους. Την ίδια στιγμή θα συμμετέχουν στην πανδικαστική συγκέντρωση της 17ης Σεπτεμβρίου και θα προσφύγουν μαζί με τις άλλες ενώσεις στα δικαστήρια κατά των περικοπών.

Στο ψήφισμά τους οι διοικητικοί δικαστές διαπιστώνουν: «Η υπεύθυνη στάση μας έχει παρεξηγηθεί από την τωρινή όσο και την προηγούμενη κυβέρνηση και έχει εκληφθεί αφενός ως δεδομένη αφετέρου ως ένδειξη αδυναμίας, με αποτέλεσμα τη διαφαινόμενη υπέρμετρη περικοπή των αποδοχών μας και μάλιστα αναδρομικά από 01/07/2012, η οποία, συνυπολογιζομένων των έως σήμερα μειώσεων, μπορεί να ανέλθει και σε ποσοστό ανώτερο του 50% επί των καθαρών αποδοχών συνολικά την τελευταία διετία».

Την ίδια στιγμή εκτιμούν ότι η συνεχής εντατικοποίηση της εργασίας των δικαστικών λειτουργών όπως και η συνεχής μισθολογική τους υποβάθμιση οδηγούν στην υπαλληλοποίηση τους.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ