Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Λουκέτο στις εταιρίες που μένουν εκτός εξωδικαστικού

Θα βρεθούν άμεσα στο έλεος των πιστωτώνΑντιμέτωπες με την πτώχευση θα βρεθούν όσες επιχειρήσεις κάνουν αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αλλά η αίτησή τους απορριφθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πέσουν στα… δόντια των πιστωτών τους, οι οποίοι μέσω του εξωδικαστικού θα έχουν στα χέρια τους όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των επιχειρήσεων. 

Οι επιχειρηματίες, μάλιστα, δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία, καθώς, αν η αίτησή τους απορριφθεί, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν νέα. Το ρίσκο υπαγωγής στον μηχανισμό είναι ακόμη μεγαλύτερο στην περίπτωση επιχειρηματιών που καταλήξουν σε συμφωνία με τους πιστωτές και στην πορεία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, καθώς τότε αναβιώνουν όλα τα χρέη και οι πιστωτές τους μπορούν να τα κάνουν άμεσα απαιτητά. Αυτό υπογράμμισε ο Νικόλαος Κανελλόπουλος, γ.γ. του ΟΠΕΜΕΔ, σε εκδήλωση του Οργανισμού Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης (ΟΔΔΕΕ) του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Γερμανόγλωσσων Νομικών Βόρειας Ελλάδας.

Ρυθμίσεις

Στην ίδια εκδήλωση ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης τόνισε ότι τον Οκτώβριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι πρώτες ρυθμίσεις χρεών για επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Μέχρι σήμερα 120 εταιρίες έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις και οι φάκελοί τους έχουν σταλεί στους πιστωτές τους, ενώ άλλες 750 επιχειρήσεις βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης των διαδικασιών πριν από την κατάθεση αίτησης. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η διαδικασία είναι σύνθετη, απαιτεί άριστη προετοιμασία αλλά και ειλικρίνεια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ