Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

Λυκοφιλία τέλος! Άρχισε ο πόλεμος

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Το επερχόμενο τέλος της κυβέρνησης προκαλεί ανάφλεξη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, όπου βγήκαν ανοιχτά τα μαχαίρια και επανεμφανίστηκαν τα εσωκομματικά στρατόπεδα «παπανδρεϊκών» και «βενιζελικών», ενώ ακούστηκαν και βαριές καταγγελίες (από τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημ. Κουσελά) για συγκάλυψη μεγαλοοφειλετών. Ο «άνετος» άλλοτε Ευάγγελος Βενιζέλος έχασε πολλές φορές την ψυχραιμία του, δεχόμενος ομαδικά πυρά τόσο προσωπικά όσο και για το σύνολο της κυβερνητικής λειτουργίας.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος απείλησε αρκετές φορές να «μιλήσει» για το διάστημα που ήταν υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αφήνοντας έτσι σαφείς αιχμές εις βάρος του προκατόχου του αλλά και κατά του Γ. Παπανδρέου. Οπως διαπιστώθηκε, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παίρνει ανοιχτά πλέον αποστάσεις από τον πρωθυπουργό, καθώς η λυκοφιλία των δυο τους αποτελεί παρελθόν. Η μία πλευρά προσπαθεί τώρα να επιρρίψει τις ευθύνες στην άλλη και γι’ αυτό οι βουλευτές άρχισαν από χθες να ανταλλάσσουν πυρά, ανάλογα με το «στρατόπεδο» στο οποίο ανήκουν…

Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν ο κ. Κουσελάς (ο οποίος αντικαταστάθηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό από τον Παντελή Οικονόμου) ζήτησε τον λόγο από τον κ. Βενιζέλο για τη μη είσπραξη των οφειλών από μεγαλοοφειλέτες. «Τι μέτρα πήρες για την ανάπτυξη; Τι μέτρα πήρες για τους μεγαλοοφειλέτες;», τον ρώτησε, ζητώντας επιτακτικά να μάθει ποια είναι τα χρονοδιαγράμματα για την είσπραξη των οφειλών.

«Εγώ είμαι τρεις μήνες υπουργός. Εσύ τι έκανες για αυτό στη διάρκεια της θητείας σου;» αντεπιτέθηκε ο κ. Βενιζέλος, απειλώντας πως δεν έχει αντίρρηση να μιλήσει για το παρελθόν και πως δεν το έκανε έως τώρα γιατί τον ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας. Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση-βόμβα του κ. Κουσελά ότι απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση ακριβώς γιατί ήθελε να χτυπήσει τους μεγαλοοφειλέτες, πράγμα που προφανώς δεν ήθελε ο πρωθυπουργός που ήταν ενήμερος.

«Ενας από τους λόγους που έφυγα από την κυβέρνηση ήταν αυτός, ότι ήθελα να χτυπήσω τους μεγαλοοφειλέτες» είπε, αναφερόμενος σε λίστα 3.800 ατόμων που χρωστούν πάνω από 1.000.000 ευρώ έκαστος, την οποία είχε κάνει γνωστή στον πρωθυπουργό και από τους οποίους θα μπορούσε να εισπραχθεί ποσό δύο φορές μεγαλύτερο από το κόστος της εφεδρείας, όπως εξηγούσε αργότερα σε δημοσιογράφους. «Βρέθηκα απέναντι σε συγκεκριμένα συμφέροντα, που δεν ήθελαν να προχωρήσω» είπε (χωρίς περισσότερα στοιχεία, πάντως) αργότερα στον Real FM, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στο θέμα που δημιουργήθηκε για την κυβέρνηση.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου


Ο Γιώργος κατάντησε κωμωδία την «Ωρα του Πρωθυπουργού»

Το έσκασε πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου από τη Βουλή και την Ωρα του Πρωθυπουργού. Και μόνο σε θαύμα ανωτέρας δύναμης μπορούν οι πολιτικοί αρχηγοί να εναποθέσουν τις ελπίδες τους για να απαντηθεί εκ μέρους του κάποια ερώτησή τους. Αποτέλεσμα είναι να ακυρωθεί η σημερινή συζήτηση της ερώτησης του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την εγκληματικότητα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίζει ότι θα επανακαταθέσει την ίδια ερώτηση για την ερχόμενη εβδομάδα.

Τον περασμένο Μάιο, όταν ο κ. Σαμαράς είχε καταθέσει για πρώτη φορά την ερώτηση για την εγκληματικότητα, ο πρωθυπουργός οργάνωσε ταξιδάκι στο Ναύπλιο, προκειμένου να γλιτώσει. Πέντε μήνες αργότερα, ούτε η κατάσταση με την εγκληματικότητα άλλαξε ούτε τα χούγια του κ. Παπανδρέου. Ετσι, με τηλεφώνημα χθες το πρωί, η Συγγρού ενημερώθηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα απαντήσει στην ερώτηση του κ. Σαμαρά, διότι στις 10.30 θα υποδεχτεί τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Φ. Ρέσλερ.

Αντιθέτως, ο πάντα πρόθυμος Γ. Καρατζαφέρης έσπευσε να τείνει χείρα βοηθείας στον πανταχόθεν βαλλόμενο, μετά τα επεισόδια της Τετάρτης στο Σύνταγμα, Χρήστο Παπουτσή, καταδεχόμενος να απαντηθεί από αυτόν η ερώτησή του.


Τ. Αντωνίου: Εμείς ήμασταν μιάσματα! Εσείς τι είστε;

Τρεις ολόκληρες ώρες κράτησε το σκληρό εσωκομματικό ροκ στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα στις «κόντρες» ξεχώρισε αυτή της «υπολοχαγού» του Ευ. Βενιζέλου, Τόνιας Αντωνίου, με τον Γ. Διαμαντίδη, όταν ο τελευταίος ρώτησε για ένα ομόλογο της Εθνικής με την Goldman Sachs.

Γιατί δεν μιλούσε νωρίτερα, τον ρώτησε ο κ. Βενιζέλος, ενώ, όταν εκείνος αμυνόμενος αναρωτήθηκε μήπως δεν μπορεί να έχει άποψη επειδή υπήρξε υπουργός, του επιτέθηκε σφόδρα η κυρία Αντωνίου. «Οταν κάναμε κριτική οι βουλευτές, ήμασταν αποστάτες, Ιουλιανοί και μιάσματα. Εσείς τι είστε;» τον ρώτησε, σημειώνοντας ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να γίνουν «υπουργοί του ΔΝΤ».

Την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών εισηγήθηκαν οι Βάσω Παπανδρέου, Μ. Ανδρουλάκης και Ν. Σαλαγιάννης, για να πάρουν την απάντηση του Ευ. Βενιζέλου: «Αν εννοείτε εκλογές, θα ήταν απολύτως καταστροφικές για τη χώρα σε αυτή τη φάση».

«Δεν έπρεπε να φτάσουμε ως εδώ… Εχουμε καταφέρει να έχουμε την κοινωνία απέναντί μας. Χρειάζεται καθοδήγηση και υπευθυνότητα» είπε η κυρία Παπανδρέου, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του υπουργού, αλλά αμφισβητώντας τα «αποτελέσματα», για τα οποία ζήτησε τους «καλύτερους». «Εσύ προσπαθείς, αλλά η κυβέρνηση είναι σε κρίση, δεν συντονίζεται» υπερθεμάτισε ο κ. Ανδρουλάκης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών αμύνθηκε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011 και ότι πολλά θέματα που θέτουν οι βουλευτές άπτονται του πρωθυπουργού, στον οποίο όμως δεν τα θέτουν στις συνεδριάσεις της Κ.Ο.

«Δεν είναι δυνατόν σε στιγμές κρίσης να παίζουμε με θεσμούς, να συζητάμε για δημοψηφίσματα και να αλληλοδιαψεύδονται ο υπουργός Εσωτερικών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο» είπε η Μιλένα Αποστολάκη, παρατηρώντας μηδενικές επιδόσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και θυμίζοντας ως «εκπρόσωπος» του κ. Βενιζέλου την αποτυχία των αποφάσεων της πρώτης κυβερνητικής περιόδου από την 5η Οκτωβρίου 2009 και όχι το 2011. «Τι ισχύει τελικά σε αυτή την κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

«Δεν κάνετε καλό στον Βενιζέλο» φέρεται να είπε ο Χρ. Μαγκούφης, επισημαίνοντας στους «βενιζελικούς» συναδέλφους του ότι, με το να αναδεικνύουν τα προβλήματα με τους άλλους υπουργούς, δεν τον προστατεύουν. Κατά του δημοψηφίσματος τάχθηκαν και άλλοι βουλευτές, όπως η Σούλα Μερεντίτη και ο Κ. Γείτονας, που πρότεινε η κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για «νέα εθνική συσπείρωση».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νόμο της σιωπής επιβάλλει το Μαξίμου! «Προσοχή, κινδυνεύουμε με φυλάκιση»

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω έπειτα από τις αποκαλύψεις της κυριακάτικης δημοκρατίαςΕίναι δυστύχημα για την Ελλάδα, στις πιο κρίσιμες στιγμές μετά τη Μεταπολίτευση, η ηγεσία...

Ψηφιακό… διαβατήριο σε όσους έχουν εμβολιαστεί

Σε νέα εποχή περνούν τα αεροπορικά ταξίδια, υιοθετώντας νέους κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω Covid-19Μετά το πάγωμα μηνών, τα αεροπορικά ταξίδια ετοιμάζονται να περάσουν...

Θρίαμβος για το εμβόλιο της Moderna!

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 94,5%, ενώ κανείς συμμετέχων δεν νόσησε βαριά!Αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της κατά του Covid-19 κατέθεσε η...

«Καταιγίδα» επίκαιρων ερωτήσεων από Ελ. Λύση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ., ΜέΡΑ25

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την παράλληλη λειτουργία δύο συστημάτων καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού, που προκάλεσε «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας,...

Λινού: Ανακριβείς οι αριθμοί των κρουσμάτων!

Επιβεβαίωση της κυριακάτικης δημοκρατίας για τη διπλή βάση επιδημιολογικών δεδομένων που υπονομεύει τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγωνΠλήρης επιβεβαίωση του δημοσιεύματος της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τη...