Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Μανιτάκης – Βολουδάκης: Τετ α τετ με την Task Force στις Βρυξέλλες

Κρίσιμες συζητήσεις για την πορεία του προγράμματος εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης έχει σήμερα στις Βρυξέλλες η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης και ο υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αντιπροσώπους των διεθνών οργανισμών, που παρέχουν τεχνική βοήθεια στη χώρα μας (Τask Force), με τους οποίους θα συζητήσουν την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη συνάντηση αυτή δεν αναμένεται να τεθεί ζήτημα απολύσεων στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αλλωστε, σύμφωνα με την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που βρίσκονται στην κυβέρνηση, η μείωση κατά 150.000 υπαλλήλους που έχει ζητήσει η τρόικα μέχρι το 2015 θα συζητηθεί εκ νέου.

Υπενθυμίζεται ότι με το τρίπτυχο δομές – υπηρεσίες – δημόσιοι υπάλληλοι ξεκίνησε από τις αρχές Φεβρουαρίου η αξιολόγηση της Δημόσιας Διοίκησης. Η αξιολόγηση γίνεται με τη βοήθεια της Γαλλίας, με την οποία υπεγράφη το Μνημόνιο συνεργασίας για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σκοπός του Μνημονίου είναι να προετοιμαστούν η συνολική αρχιτεκτονική και η στρατηγική για να υλοποιηθεί η διοικητική μεταρρύθμιση, ιδίως εντός του πλαισίου των συστάσεων του ΟΟΣΑ και με βάση τις απαιτήσεις του Μνημονίου.

Το Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας, αναφορικά με την παροχή τεχνικής βοήθειας στη μεταρρύθμιση της κεντρικής διοίκησης στην Ελλάδα, προβλέπει έναν γενικό οδικό χάρτη με επτά πυλώνες (δομή και κανόνες, προϋπολογισμός: διαχείριση και παρακολούθηση, ανθρώπινο δυναμικό: διαχείριση και παρακολούθηση, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καλή νομοθέτηση/βελτίωση διοικητικών ρυθμίσεων, μείωση γραφειοκρατίας και καταπολέμηση διαφθοράς).

Μ. Β. Λαζαρίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ