Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Μάρδας: Βασική μας μέριμνα σπατάλες, λαθρεμπόριο

Κινήσεις εκσυγχρονισμού του Δημοσίου, καταπολέμησης της σπατάλης και εξορθολογισμού της μορφής των νομοσχεδίων που θα κατατίθενται υποσχέθηκε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος ανέλαβε χθες πολιτικός προϊστάμενος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), διαδεχόμενος τον Χρήστο Σταϊκούρα.

«Μπορούμε να έχουμε θεαματική συμβολή στον εκσυγχρονισμό του κράτους ως ΓΛΚ και να υπάρξει άλλη μορφή οργάνωσης, ώστε να μη συσσωρεύονται ντοσιέ στο γραφείο του υπουργού» ανέφερε ο κ. Μάρδας και έθεσε ως στόχο την κατάθεση νομοσχεδίων στα οποία θα παρατίθενται αναλυτικά οι νέες διατάξεις, αντί να υπάρχουν παραπομπές σε άρθρα των παλαιότερων νόμων που αντικαθίστανται.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περιστολής της σπατάλης με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Επίσης, θα καταθέσει στους συναρμόδιους υπουργούς τις προτάσεις που είχε επεξεργαστεί ως καθηγητής στο ΑΠΘ για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μάρδας εμφανίζεται επιφυλακτικός για το κατά πόσο είναι εφικτό να συγκεντρωθούν 3 δισ. ευρώ από την πάταξη του λαθρεμπορίου, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να χρηματοδοτήσει μέρος των εξαγγελιών του.

Παραδίδοντας τη σκυτάλη στον κ. Μάρδα, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η απελθούσα κυβέρνηση παρέλαβε ένα ασφυκτικό και καθορισμένο πλαίσιο πολιτικής, αλλά εφάρμοσε και πολιτικές πέραν των δεσμεύσεων, ενώ επισήμανε την ανάγκη να διαφυλαχθεί «μια ισχυρή Ελλάδα που θα δρα με αξιοπρέπεια στη διεθνή σκηνή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ