Παρασκευή, 23 Απρ 2021

Μαρινόπουλος: Δέχονται το «κούρεμα»

Επιστολές των τραπεζών στους προμηθευτές της εταιρείας λίγο πριν από εκδίκαση της υπόθεσης

Στις 28 ή στις 30 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί η προσφυγή της Μαρινόπουλος για υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Κώδικα. Οι τράπεζες από αύριο θα αρχίσουν να αποστέλλουν στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος επιστολή με την οποία θα ερωτούν αν η διοίκηση της κάθε επιχείρησης είναι διατεθειμένη να συναινέσει στο «κούρεμα» των οφειλών κατά 50%.

Ηδη μεγάλοι εγχώριοι προμηθευτές ανεπισήμως αποδέχθηκαν το «κούρεμα» και άρχισε πλέον να διαμορφώνεται και αντίστοιχο κλίμα μεταξύ των προμηθευτών της καταρρέουσας εταιρίας. Πηγές από την αγορά θεωρούν ότι είναι πλέον εφικτή η συγκέντρωση του 60% του συνόλου των πιστωτών της Μαρινόπουλος που απαιτεί ο νόμος, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι δύσκολο να υποβληθούν ενστάσεις από πλευράς προμηθευτών σε βάρος ενδεχόμενης θετικής απόφασης του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος Σκλαβενίτη θα δώσει 360.000.000 ευρώ στους προμηθευτές της Μαρινόπουλος και θα καταβάλει άλλα 125.000.000 ευρώ για να αποπληρωθούν διάφορες άλλες υποχρεώσεις της εταιρίας, όπως είναι η πληρωμή των εργαζομένων και τα ενοίκια των ακινήτων.
Αθροιστικά ο όμιλος Σκλαβενίτη αναλαμβάνει υποχρεώσεις περί το 1 δισ. ευρώ και το σύνολο των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, τα 153.000.000 ευρώ αφορούν οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, τα 233.000.000 ευρώ υποχρεώσεις leasing και ακίνητα, τα 550.000.000 ευρώ τραπεζικά δάνεια και τα υπόλοιπα, περίπου 100.000.000 ευρώ, αφορούν διάφορες άλλες εκκρεμότητες.
Οσον αφορά τις οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, η καταβολή τους θα γίνει σε δόσεις χωρίς κάποιο «κούρεμα». Από εκεί και πέρα, ο Σκλαβενίτης δεσμεύεται να διατηρήσει τους περίπου 11.000 εργαζομένους στα πόστα τους αλλά και όλο το δίκτυο των καταστημάτων, τα οποία θα μετονομαστούν σε Σκλαβενίτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ