Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Μάθημα σε άδειες αίθουσες!

Αδειασαν οι αίθουσες των σχολείων αλλά γέμισαν αυτές των φροντιστηρίων! Καθώς οι μαθητές της γ’ λυκείου έχουν μπει στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στις 21 Μαΐου προτιμούν, όπως φαίνεται, να παρακολουθούν μαθήματα στο φροντιστήριο αντί για το σχολείο τους. Ετσι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται φαινόμενα όπου οι καθηγητές κάνουν μάθημα σε άδειες αίθουσες, αφού αρκετά φροντιστήρια όσο πλησιάζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, εκτός από το απόγευμα, παρέχουν επιπλέον ώρες διδασκαλίας το πρωί. Και αυτό για να καλύψουν την εξεταστέα ύλη αρκετά νωρίς ώστε να τους μείνει χρόνος για επαναλήψεις και διαγωνίσματα.

Οι υποψήφιοι, μάλιστα, γνωρίζοντας την τακτική αυτή που εφαρμόζουν τα φροντιστήρια έχουν μεριμνήσει να κρατήσουν τις δικαιολογημένες απουσίες που τους επιτρέπεται να κάνουν γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο: για να παρακολουθούν και πρωινά μαθήματα στα φροντιστήρια. Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό επιβεβαιώνει ότι μαθητές και γονείς δεν έχουν εμπιστοσύνη πια στο σχολείο και τους καθηγητές τους ότι μπορούν να τους προετοιμάσουν κατάλληλα για τις πανελλαδικές και στρέφονται αποκλειστικά στην παραπαιδεία. Η έκταση, όμως, που λαμβάνει η κατάσταση αυτή (και πρόκειται να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εξετάσεις) έχει ενοχλήσει τους εκπαιδευτικούς των σχολείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό της Ενωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, που κάνει λόγο για «απαράδεκτη τακτική των ιδιοκτητών φροντιστηρίων να κάνουν μαθήματα το πρωί».

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ