Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Μαξίμου: Πήραμε διαβεβαιώσεις για τη χρήση πλαστικού χρήματος στα βενζινάδικα

Οι συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες μεταξύ διυλιστηρίων, πρατηριούχων και καταναλωτών συνεχίζονται ομαλά, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που έλαβαν από τις εταιρείες Motor Oil, ΕΛΠΕ, Aegean. Η κυβέρνηση επικοινώνησε με τις εταιρίες μετά τις καταγγελίες ότι κάποια πρατήρια δεν δέχονταν πληρωμή με πλαστικό χρήμα.

Κυβερνητικές επαφές και για την ομαλή λειτουργία της αγοράς φαρμάκου, αλλά και με μεγάλες εταιρείες για την κανονική τροφοδοσία της αγοράς.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποιούν κυβερνητικές πηγές, μετά τις καταγγελίες που έφτασαν στην κυβέρνηση σήμερα το πρωί για μη αποδεκτές συναλλαγές αγοραπωλησίας μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από πρατηριούχους πετρελαιοειδών, ακολούθησε επικοινωνία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών MOTOR OIL, ΕΛΠΕ και AEGEAN OIL.

Μας διαβεβαίωσαν, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, ότι οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών συνεχίζονται ομαλά μεταξύ διυλιστηρίων, πρατηριούχων και καταναλωτών.

Πριν την ανακοίνωση της κυβέρνησης, είχε υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τα ΕΛΠΕ που διαβεβαίωναν ότι όλα τα ιδιολειτουργούμενα, ελεγχόμενα, καθώς και τα πρατήρια τρίτων που φέρουν τα σήματα ΕΚΟ & ΒΡ και τα οποία είναι συμβεβλημένα με το τραπεζικό σύστημα, αποδέχονται πιστωτικές, χρεωστικές και κάρτες στόλου των καταναλωτών.

Καμία έλλειψη φαρμάκων

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Π.Κουρουμπλής επικοινώνησε με τους θεσμικούς φορείς του φαρμάκου και υπήρξε κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει η παραμικρή έλλειψη φαρμάκων και ότι η αγορά κινείται σε κανονικά πλαίσια. Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων.

Επαφές και με μεγάλες εταιρείες

Σε επικοινωνία της κυβέρνησης με τη διοίκηση της Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ επιβεβαιώθηκε η ομαλή λειτουργία των εμπορικών συναλλαγών της εταιρείας με τους πελάτες της χωρίς να υπάρχει καμία αλλαγή, που να δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η κυβέρνηση με τη διοίκηση της εταιρείας Coca Cola ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ επιβεβαιώθηκε η θέληση της εταιρείας να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της αγοράς και ως εκ τούτου δεν έχει αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά τους τρόπους των οικονομικών συναλλαγών που είχε μέχρι σήμερα με τους πελάτες της.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο γγ Εμπορίου Αντ.Παπαδεράκης σε επικοινωνία με τον Σύνδεσμο Super Market τον διαβεβαίωσαν ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία και στις εμπορικές συναλλαγές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ