Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Με αφορολόγητο πολυτελές θωρακισμένο αυτοκίνητο κυκλοφορεί ο Πολ Τόμσεν!

Τον ορισμό του τζαμπατζή αποτελούν ο πολύς Πολ Τόμσεν και η υπόλοιπη παρέα του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί την ώρα που με απαξιωτικό ύφος ζητούν την εξαθλίωση του λαού, πατούν στη διπλωματική ασυλία του ΔΝΤ, για να μην πληρώσουν ούτε τους φόρους που αναλογούν στο αυτοκίνητο που τους μεταφέρει.

Το θέμα ήρθε ξανά στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες, με σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γ. Ανατολάκη, ο οποίος κατήγγειλε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ δεν απέδωσαν τον προβλεπόμενο ΦΠΑ κατά τον εκτελωνισμό ενός θωρακισμένου Toyota-Land Cruiser το περασμένο καλοκαίρι, παρά το ότι κάθε ιδιοκτήτης θωρακισμένου οχήματος οφείλει κατά τον εκτελωνισμό του στην Ελλάδα να προσκομίσει και το αντίστοιχο τιμολόγιο της εταιρίας που πραγματοποίησε τη θωράκιση του οχήματος. Oπως μάλιστα λέει ο βουλευτής, στην περίπτωση του ΔΝΤ δεν ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία διότι το αυτοκίνητο εκτελωνίστηκε ως απλό όχημα, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάσει έσοδα από 23.000 έως 92.000 ευρώ!

Απέναντι σε όλα αυτά το υπουργείο Οικονομικών αναμάσησε το χιλιοειπωμένο επιχείρημα περί φορολογικής απαλλαγής των διεθνών οργανισμών, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου να επικαλείται και τον κοινοτικό κανονισμό, με τον οποίο τα κράτη-μέλη δύνανται να χορηγούν απαλλαγές από δασμούς δυνάμει συμφωνιών ή συμφωνιών έδρας, στις οποίες συμβαλλόμενο μέρος είναι διεθνής οργανισμός. Ταυτόχρονα αναφέρεται και στον κώδικα ΦΠΑ που έχει κυρωθεί με νόμο από το 2000 και ορίζει ότι απαλλάσσεται από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας η εισαγωγή αγαθών για τις ανάγκες αναγνωρισμένων από την Ελλάδα διεθνών οργανισμών.

Επιβεβαιώνοντας, πάντως, τα γεγονότα που καταγγέλλει ο κ. Ανατολάκης, ο υπουργός γνωστοποιεί ότι «με την αριθμό 36315/06.07.2011 διασάφηση εισαγωγής που κατατέθηκε στο Ε΄ Τελωνείο Πειραιά, τέθηκε σε ελεύθερη κυκλοφορία και ανάλωση ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο μάρκας Toyota-Land Cruiser, καταγωγής Ιαπωνίας, με παραλήπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με απαλλαγή από δασμούς, τέλος ταξινόμησης, φόρο πολυτελείας και ΦΠΑ». Στο ερώτημα πάντως του βουλευτή «αν αποτελεί ή όχι πρόκληση για τους δοκιμαζόμενους Ελληνες πολίτες το παράλογο οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, των οποίων η παρουσία στην πατρίδα μας στοχεύει στην εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, να καταφεύγουν σε μεθόδους αποφυγής απόδοσης ΦΠΑ», ο κ. Οικονόμου δεν αφιέρωσε ούτε λέξη για να απαντήσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ