Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Με επιπλέον στρατό ενισχύει το υπουργείο Άμυνας τα βορειοδυτικά σύνορά μας

Μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των βορειοδυτικών συνόρων της χώρας εξήγγειλε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος ολοκλήρωσε τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο, στους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και στη Μακεδονία, στους νομούς Καστοριάς, Φλώρινας και Κοζάνης. Η επίσκεψη έγινε με τη συνοδεία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Διοικητή της 1ης Στρατιάς και των επικεφαλής των Μονάδων της περιοχής.

Σκοπό, όπως δήλωσε ο ίδιος, “είχε να επισκεφθούμε όλα τα φυλάκια, τα ενεργά αλλά και εκείνα που είναι διαθέσιμα και βρίσκονται στην παραμεθόριο. Παραμείναμε το βράδυ στα φυλάκια μαζί με τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Στρατιώτες.
Η εικόνα στην περιοχή είναι ότι υπάρχει μία μεγάλη ανασφάλεια, ιδίως από την εγκατάλειψη παραμεθόριων χωριών. Οι πολίτες ζητούν την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων και για αυτό το λόγο παίρνουμε τα εξής μέτρα:

Πρώτα απ’ όλα μία μεγάλη ομάδα στρατιωτών που παρουσιάζονται σε αυτή την ΕΣΣΟ και στην επόμενη θα μεταφερθούν στους νομούς που επισκεφθήκαμε για να στελεχώσουν τις Μονάδες και ιδίως τα προκεχωρημένα φυλάκια.

Δεύτερον, θα γίνουν τακτικές ασκήσεις των Ειδικών Μονάδων, ιδιαίτερα των Καταδρομέων ενώ θα υπάρχει και η παρουσία εναέριων μέσων σε όλες τις περιοχές.

Παράλληλα, εξετάζουμε με τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων τη δημιουργία Κέντρων Εκπαιδεύσεως στην ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης και την επαναλειτουργία συγκεκριμένων φυλακίων. Ενεργοποιείται η Εθνοφυλακή. Θα επιστρέψουμε τον οπλισμό στην Εθνοφυλακή. Παράλληλα θα εξετάσουμε τη δυνατότητα γυναίκες σαν την κ. Σοφία Δημητρίου, που φυλούν εθελοντικά μόνες τους ολόκληρα χωριά, να μπορούν και εκείνες να ενταχθούν στο πλαίσιο της Παλλαϊκής Άμυνας στην Εθνοφυλακή και να εκπαιδευτούν από Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το υψηλό ηθικό όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, για την παρουσία, αλλά και την αγκαλιά που προσφέρουν οι κάτοικοι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τον άριστο επαγγελματισμό τους. Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες της παραμεθορίου: Είναι απόλυτα ασφαλείς και οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ. Είναι εδώ και θα είναι με ακόμα πιο έντονη παρουσία».
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Για την παρουσία σας εδώ στην Κοζάνη υπάρχει κάποια δήλωση που θέλετε να κάνετε;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αφού ολοκληρώθηκε η σημερινή περιοδεία θα συναντηθώ με τον κ. Περιφερειάρχη, με δημάρχους, όπως και με τις τοπικές και εκκλησιαστικές αρχές, με τους βουλευτές για να συζητήσουμε όλα τα θέματα τα οποία αφορούν την περιοχή και από κοινού να δώσουμε λύσεις. Η Κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά σε όλους τους κατοίκους της παραμεθορίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ