Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Με καθυστέρηση αρχίζει η υπογειοποίηση κάδων

Το έργο θα γίνει σε Δωδεκανήσου, Τσιμισκή, Εγνατία και Αγγελάκη!Προχωρά επιτέλους ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, το οποίο η διοίκηση Μπουτάρη είχε εξαγγείλει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το έργο αφορά την υπογειοποίηση κάδων, αρχικά σε κεντρικές οδούς του ιστορικού κέντρου, με στόχο σε δεύτερη φάση να αυξηθούν σε αριθμό. Στόχος είναι να αποκτήσει άλλη εικόνα η περιοχή από αυτή που καταγράφεται σήμερα με τους κάδους να ξεχειλίζουν από τα σκουπίδια. 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 380.000 ευρώ, προβλέπει την αναβάθμιση και την ανάδειξη του αστικού φυσικού περιβάλλοντος, τη βιώσιμη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων, τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και της ποιότητας ζωής και αφορά τις εργασίες εκσκαφών για την τοποθέτηση συστημάτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, που θα εκτελεστούν σε επιλεγμένες θέσεις του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, το οποίο περικλείεται από τις οδούς Τσιμισκή, Δωδεκανήσου, Εγνατία και Αγγελάκη.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν με βάση τη μελέτη είναι: εκσκαφή τάφρων παρουσία αρχαιολόγου, εκσκαφή θεμέλιων τεχνικών έργων και τάφρων πλάτους έως πέντε μέτρων, καθαίρεση πλακοστρώσεων δαπέδων παντός τύπου, επίχωση με προϊόντα εκσκαφών, εκβραχισμών ή κατεδαφίσεων και αποκατάσταση ασφαλτικών οδοστρωμάτων στις θέσεις ορυγμάτων. Η εκτέλεση του έργου θα γίνει με την ανοιχτή διαδικασία υποβολής προσφορών μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ