Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Με κοινωνικό παντοπωλείο και η Θήβα!

Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο πρόκειται να αποκτήσει το επόμενο διάστημα και η Θήβα, μετά τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής είχε προαναγγείλει προ ημερών σε συνέντευξή του στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου και πλέον εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης. Αυτή η κίνηση αλληλεγγύης κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς και στη Θήβα αυξάνονται συνεχώς οι πολίτες που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του κοινωνικού αποκλεισμού, μην μπορώντας να εξασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη. Ειδικά με τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας στην περιοχή, ο κοινωνικός ιστός κινδυνεύει να διαρραγεί.

Το κοινωνικό παντοπωλείο θα παρέχει δωρεάν είδη διατροφής, ένδυσης κ.λπ. σε δημότες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με καταστάσεις του γραφείου Πρόνοιας βάσει συγκεκριμένων οικονομικοκοινωνικών κριτηρίων, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις βασικές ανάγκες επιβίωσής τους.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ουσιαστικά ένα δωρεάν σούπερ μάρκετ για απόρους, που ενισχύει την κοινωνική συνοχή και στηρίζεται στις εθελοντικές προσφορές επιχειρήσεων, οργανώσεων, συλλόγων, ιδρυμάτων και ιδιωτών.

Στόχος είναι δε, με την πάροδο του χρόνου, οι οικονομικά αδύναμοι να ξεπεράσουν την τραγική κατάστασή τους, να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις και να επιστρέψουν στην παραγωγική διαδικασία.

Σε δήλωσή του για το κοινωνικό παντοπωλείο ο δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου αναφέρει: «Πρόκειται για μια δράση αλληλεγγύης και αλληλοπροσφοράς, με στόχο τη βοήθεια στον συνάνθρωπο που υποφέρει και που η ελπίδα του στρέφεται σε όποιον μπορεί να τον βοηθήσει. Στη σημερινή εποχή είναι επιτακτική ανάγκη, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να δείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι! Εχουμε ήδη προχωρήσει σε επαφές με παραγωγούς της περιοχής, επιχειρήσεις και κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι με ευχαρίστηση θα στηρίξουν την πρωτοβουλία μας. Παράλληλα βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης του χώρου που θα στεγάσει το παντοπωλείο».

Δημήτρης Κυριακόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ