Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Με κομμένες γραμμές (από τον Οκτώβριο) οι δημόσιοι οργανισμοί που δεν έχουν ενταχθεί στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών

 Είτε θα ενταχθούν στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών έως τις 30 Σεπτεμβρίου είτε θα τους κόψουν το τηλέφωνο! Αυτό το μήνυμα βρήκαν στον τηλεφωνητή τους πάνω από 1.200 φορείς του Δημοσίου από  τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και από το υπουργείο Οικονομικών.

Εάν πράγματι υλοποιηθεί η απειλή, τότε αναμένονται τραγελαφικές καταστάσεις στο Δημόσιο, που πάλι βέβαια θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες, οι οποίοι θα καλούν «νεκρές» τηλεφωνικές γραμμές.
Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών λειτουργεί από την 1η Μαΐου 2014 το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών (ΕΣΥΠ) με σκοπό την καταχώριση και παρακολούθηση της εξόφλησης των δαπανών και τελών για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Εως σήμερα έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορέων του ΕΣΥΠ μόλις 330 από τους 1.532 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Ετσι η σχετική προθεσμία έληγε μεν αρχικά στις 31 Ιουλίου, αλλά ήδη δόθηκε δίμηνη παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Μετά την εκπνοή της παραπάνω προθεσμίας, όμως, δαπάνες και τέλη για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες θα εξοφλούνται αποκλειστικά και μόνο εφόσον έχουν καταχωρηθεί στο ΕΣΥΠ όλα τα σχετικά στοιχεία. Κανένα τέλος και καμία δαπάνη δεν θα αναγνωρίζεται, ούτε θα εκκαθαρίζεται ούτε θα πληρώνεται, αν δεν έχει προηγουμένως καταχωρηθεί στο ΕΣΥΠ. Το αποδεικτικό καταχώρισης που θα εκδίδεται μέσω του ΕΣΥΠ θα πιστοποιεί την κανονικότητα κάθε δαπάνης.

Οι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να ξεκινήσουν τη διαδικασία εγγραφής στο σύστημα άμεσα, διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε τηλεπικοινωνιακές δαπάνες, με ό,τι αυτό σημαίνει τόσο για τους φορείς και για τις τηλεφωνικές εταιρίες που θα φάνε το φέσι όσο και για τους πολίτες, που δεν θα μπορούν να απευθυνθούν σε κανέναν. Επίσης άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το ίντερνετ, καθώς τότε θα μιλάμε για μπλακάουτ!

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ