Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

Με κρατική παρέμβαση πρέπει να περιοριστεί η νεανική ανεργία, λέει ο Χριστόφορος Πισσαρίδης

Την οδό της κυβερνητικής παρέμβασης θεωρεί απαραίτητη για την ανάσχεση της νεανικής ανεργίας, ιδίως στις χώρες που μαστίζονται από ύφεση, ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Σε διάλεξή του σήμερα στο ΚΕΠΕ, ο κ. Πισσαρίδης επεσήμανε την ύπαρξη ανελαστικών παραμέτρων σε ό,τι αφορά στην αύξηση της νεανικής ανεργίας στις χώρες εκείνες που πλήττονται από ύφεση.

«Όταν η ανεργία στην Ισπανία και την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 16%, η νεανική ανεργία αυξήθηκε κατά 32%. Όταν όμως η ανεργία αυξήθηκε στη Δανία κατά 3,5%, η νεανική ανεργία αυξήθηκε μόνον κατά 7%», ανέφερε ο κύπριος οικονομολόγος, επισημαίνοντας την ύπαρξη δομικών αγκυλώσεων στις διάφορες οικονομίες καθώς και ότι το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζεται στην κατ’ αναλογία υψηλότερη νεανική ανεργία σε χώρες με ύφεση.

Ο κ. Πισσαρίδης εκτιμά πως μολονότι η νεανική ανεργία είναι εξ’ ορισμού υψηλότερη της συνολικής, καθώς στις νεαρές ηλικίες απουσιάζει η γνώση και εμπειρία που συνοδεύει τις μεγαλύτερες καθιστώντας έτσι ευχερέστερη την ανάκτηση απασχόλησης, η ύπαρξη συγκροτημένης κυβερνητικής πολιτικής για την τόνωση της νεανικής απασχόλησης μπορεί να αμβλύνει τις επιπτώσεις του φαινομένου αυτού.

πηγή: www.naftemporiki.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ