Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Με νέα διοίκηση και το ΤΑΙΠΕΔ

Πρόεδρος αναλαμβάνει το παλιό στέλεχος του Συνασπισμού Στέργιος Πιτσιόρλας και διευθύνων σύμβουλος ο Αντώνης Λεούσης

Για τη Δευτέρα το απόγευμα στις 7.30 έχει προγραμματιστεί η ακρόαση από την Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης των δύο νέων επικεφαλής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Πρόκειται για τον επιχειρηματία και παλαιό στέλεχος του Συνασπισμού Στέργιο Πιτσιόρλα, που αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου, και τον Αντώνη Λεούση, στελέχους με εμπειρία από τον χώρο των ακινήτων, που αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Τα δύο στελέχη αντικαθιστούν τους κ. Μανώλη Κονδύλη και Πασχάλη Μπουχώρη, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ από την προηγούμενη κυβέρνηση πριν από σχεδόν οκτώ μήνες.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, εκ των ηγετικών στελεχών της ανανεωτικής Αριστεράς για πολλά χρόνια, εγκατέλειψε την πολιτική για την επιχειρηματική δράση και σήμερα εμφανίζεται ως πρόεδρος ξενοδοχειακής εταιρίας που αναπτύσσει τουριστικές μονάδες στην περιοχή της Χαλκιδικής, καθώς και εταιρίας διαχείρισης αιολικού πάρκου. Είναι πρόεδρος (στο παρελθόν κατείχε και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου) της Med Sea Health Α.Ε. και της Αιολική Ζάρακα Κούπια, που ελέγχει αιολικό πάρκο ισχύος 5,1 MW στη Μονεμβάσια. Στο Δ.Σ. της ίδιας εταιρίας έχει θητεύσει κατά το παρελθόν και το έτερο παλαιό στέλεχος του Συνασπισμού Δημήτρης Καραγκουλές. Μάλιστα, η προσπάθεια να πωληθούν δύο αιολικά συμφερόντων Καραγκουλέ στη ΔΕΗ, με τίμημα που είχε θεωρηθεί υψηλό, είχε προκαλέσει προ τετραετίας σοβαρή κρίση στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση στη Χαλκιδική από εταιρία την οποία διευθύνει ο κ. Πιτσιόρλας προωθείται από ρωσικά κεφάλαια και είναι ύψους περί τα 100.000.000 ευρώ. Περιλαμβάνει την ανάπτυξη παραθεριστικού συγκροτήματος στην περιοχή Κάνιστρο στο Παλιούρι Χαλκιδικής, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει ΌΤΙ θα λειτουργήσει το 2016.

Το ιπποδρομιακό στοίχημα, η πρώτη «καυτή πατάτα»!

Η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα κληθεί να λάβει αποφάσεις εντός της εβδομάδας, καθώς την Πέμπτη λήγει η εγγυητική επιστολή του ΟΠΑΠ για τον διαγωνισμό του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Θεωρείται πιθανό να ζητηθεί από τον οργανισμό η παράταση της ισχύος της εγγυητικής επιστολής για την προσφορά των 40.000.000 ευρώ που είχε καταθέσει. Σημειώνεται πως με βάση τη συμφωνία με την Κομισιόν την 1η Απριλίου ξεκινά η διαδικασία εκκαθάρισης του ζημιογόνου ΟΔΙΕ, που διαχειρίζεται σήμερα το ιπποδρομιακό στοίχημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ