Κυριακή, 18 Απρίλιος 2021

Μέχρι και νεκρούς ανασταίνει ο απίθανος Χάρης Θεοχάρης

Εως και σε νεκρούς στέλνει σημειώματα ο απίθανος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, προκείμενου να πληρώσουν φόρους!

Το τελευταίο διάστημα αποστέλλονται ειδοποιητήρια σε φορολογουμένους που έχουν αποβιώσει εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να καταβάλουν τέλος επιτηδεύματος για επιχειρήσεις που είχαν όταν ζούσαν και οι οποίες έχουν κλείσει εδώ και δεκαετίες.

Το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή «Μητρώο Φορολογουμένων» των ΔΟΥ, οι οποίες εντάχθηκαν πρόσφατα στο νέο πληροφοριακό σύστημα φορολογίας TAXIS, δεν έχει ενημερωθεί σωστά για περιπτώσεις επιχειρήσεων που έχουν κλείσει. Αποτέλεσμα είναι, ενώ οι επιχειρήσεις δεν υπάρχουν καν, να εμφανίζονται ενεργές στο Μητρώο των αρμόδιων ΔΟΥ, έστω κι αν οι φορολογούμενοι που τις είχαν κάποτε έχουν εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο εδώ και χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό και ενδεικτικό του μείζονος προβλήματος που υπάρχει το γεγονός ότι πέρυσι για τις ίδιες -ανύπαρκτες εδώ και πολλά έτη- επιχειρήσεις δεν είχε σταλεί καμία ειδοποίηση πληρωμής τέλους επιτηδεύματος.

Επίσης… αγνοούνται από το σύστημα ΤΑΧΙSnet πληρωμές μηνιαίων δόσεων που έγιναν κανονικά, εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, στο πλαίσιο ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Οι φορολογούμενοι έχουν ακολουθήσει πιστά όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, οι οποίες έγιναν δεκτές, έχουν πληρώσει εντός τριών ημερών τα ποσά της πρώτης δόσης, έχουν δώσει πάγιες εντολές πληρωμής μέσω του τραπεζικού συστήματος, έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα και τα ποσά της δεύτερης δόσης και ξαφνικά διαπίστωσαν ότι οι ρυθμίσεις τους είναι «ανεπικύρωτες», πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά ότι το ΤΑΧΙSnet δεν αναγνωρίζει ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση. Ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης, απαντώντας μέσω του twitter σε σχετική απορία οφειλέτη του Δημοσίου που έχει πέσει θύμα αυτού του προβλήματος δυσλειτουργίας του συστήματος ΤΑΧISnet, επισήμανε λακωνικά: «Πληρώστε κανονικά τη δόση σας. Κοιτάμε να λύσουμε το πρόβλημα»!

Μπάχαλο και με το Ε9

Το φορολογικό μπάχαλο φέτος ήταν απίστευτο, με αποκορύφωμα το πρωτοφανές γεγονός να μπαίνουν στο TAXISnet οι πολίτες για να κάνουν ή να ελέγξουν τις δηλώσεις Ε9, αλλά, αντί να βλέπουν τα δικά τους προσωπικά στοιχεία και δεδομένα, να βλέπουν άλλων – και να μπορούν και να τα αλλάζουν κιόλας. Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διεξάγουν έρευνα για να βρουν σε ποιους άλλαξε λανθασμένα η εικόνα των περιουσιακών στοιχείων, με σκοπό να διορθώσουν τυχόν λάθη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ